Селта Виго оцеля в Ла Лига, след като спечели с

...
Селта Виго оцеля в Ла Лига, след като спечели с
Коментари Харесай

Селта оцеля в Ла Лига след победа над шампиона Барселона, Вейга с изумителен мач

Селта Виго оцеля в Ла Лига, откакто завоюва с 2:1 против Барселона в последния кръг за сезона в Ла Лига. В огромния воин за галисийци се трансформира звездата на отбора Габри Вейга, който вкара и двете попадения във вратата на „ блаугранас “, като вторият гол бе изключително хубав. Почетното попадение за Барса осъществя Ансу Фати.

Барселона вкара гол в 11-ата минута посредством Франк Кеси, само че попадението след намесата на ВАР не бе зачетено поради засада на халфа при подаването към него от страна на Роберт Левандовски.

В 22-ата минута Харис Сеферович стреля с глава, само че Марк-Андре тер Стеген направи мъчно избавяне.

Четири минути по-късно Барселона пропусна нова страхотна опция да поведе в резултата. Франк Кесие получи хубаво подаване в наказателното поле на Селта и бе изведен самичък против Иван Вияр, след което стреля, само че вратарят на домакините съумя да избави.

Селта провежда бърза контраофанзива в 26-ата минута, при която Карлес Перес реши да стреля, само че едва и право в ръцете на Тер Стеген.

Минута по-късно Франк Кесие имаше страховит късмет. Той се извиси над всички в наказателното поле на Селта и стреля мощно с глава, само че настрана от десния непряк дирек на вратата на Иван Вияр.

Оскар Родригес получи подаване на границата на наказателното поле на Барселона в 38-ата минута, след което стреля, само че топката мина на сантиметри настрана от левия непряк дирек на вратата на Тер Стеген.

Роберт Левандовски насочи доста мощен удар от разстояние в 40-ата минута, само че топката се спря в левия непряк дирек на вратата на Иван Вияр.

Селта Виго поведе с 1:0 в 42-ата минута, когато Харис Сеферович комбинира с Габри Вейга, който бе изведен на страхотна позиция в наказателното поле на Барселона и с обмислен удар прати топката около Тер Стеген в неговата врата.

В първата минута на добавеното време на първата част Карлос Домингес посрещна отскочилата топка отвън наказателното поле на Барселона и стреля, само че Тер Стеген се намеси и избави.

Селта Виго удвои своята преднина в 66-ата минута, когато Габри Вейга с доста ексцентричен диагонален удар вкара топката в горния десен ъгъл на влезлия през второто полувреме на вратата на Барселона Иняки Пеня, като преди да влети в мрежата топката срещна и десния непряк дирек.

Барселона понижи своя пасив в 80-ата минута, когато Усман Дембеле центрира в наказателното поле на Селта, където Ансу Фати от близко вкара топката във вратата на Иван Вияр.

В третата минута на добавеното време на срещата Иняки Пеня направи ужасно избавяне, отразявайки снаряда ориентиран към десния му ъгъл от Карлес Перес.

Селта се избави с 43 точки на тринадесето място, до момента в който първенецът Барселона приключи сезона с 88 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР