Селин Дион разкри, че е диагностицирана със синдрома на скования

...
Селин Дион разкри, че е диагностицирана със синдрома на скования
Коментари Харесай

Селин Дион пак отложи турнето си, но този път заради нелечима болест

Селин Дион разкри, че е диагностицирана със синдрома на скования човек (SPS) - рядко неврологично заболяване с характерности на автоимунно заболяване.

Певица с необикновен глас сподели пред своите 5,2 млн. почитатели в Инстаграм, че положението кара мускулите ѝ да се свиват неконтролируемо. По думите ѝ то я затруднява при вървене и пеене, което значи, че няма да може да изнесе плануваните концерти в Обединеното кралство и Европа през идната година. 

Без да сдържа сълзите си, певицата благодари на феновете си за поддръжката, наблягайки, че сега няма различен избор, с изключение на да се концентрира върху здравето си, и се надява, че е по " пътя към възобновяване ".

 
             

Какво съставлява Синдромът на скования човек и има ли лекуване?

SPS е доста рядко заболяване и не е добре проучено. Според Националния институт за неврологични болести то се характеризира с " променлива мускулна вдървеност на туловището и крайниците и нараснала сензитивност към дразнители като звук, допиране и прочувствен стрес, които могат да провокират мускулни конвулсии ".

Въпреки че няма цялостно лекуване за SPS, съществуват способи за терапия - в това число медикаменти срещу тревога и мускулни релаксанти - които могат да забавят прогресията на положението.
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР