Селекционерът на юношеския национален отбор България до 19 години Йордан

...
Селекционерът на юношеския национален отбор България до 19 години Йордан
Коментари Харесай

Йордан Петков: Имаше лека умора в момчетата, но съм горд с тях

Селекционерът на юношеския народен тим България до 19 години Йордан Петков разяснява първата среща на тима от група 3 на европейските квалификации против отбора на Шотландия, приключила 0:0.

" Ние постоянно излизаме за победа. Срещнаха се два доста положителни тима. Бяхме ги разузнали задоволително добре. Аз съм горделив с момчетата, раздадоха са до дъно. Имаше лека отмалялост в тях, само че съм удовлетворен от тях, че дадоха всичко от себе си. Това е един доста добър наш тим.
 България U19 направи 0:0 с Шотландия
България U19 направи 0:0 с Шотландия

Мачът се изигра във Варна

Надявам се в събота с малко шанс да победим Сърбия, които също са страховит тим. И трите тима - Шотландия, Сърбия и ние бяхме на Европейско състезание до 17 години. Групата е тежка, уповавам се да излезем от нея. Имам визия за Сърбия и Андора. Наблюдавали сме ги, анализирали сме ги, знаем слаби и мощни страни, тъй че в събота се надяваме да покажем положително лице, както в този мач. Имахме хубави обстановки против Шотландия, те също имаха обстановки. Според мен един равносилен мач. Има лека изтощеност, в неделя множеството от състезателите играха мачове. Сега най-важното е възобновяване за събота.

Да се надяваме да се забележим на Европейското състезание в Белфаст следващата година. Това е фантазия на тима, на треньорското управление, на щаба. Това ни е фантазията - да повторим още веднъж подобен триумф. Ние сме си сложили такава цел - да играем на финалите на Европейското състезание.

Има хора, които липсват, съществени футболисти от този набор, само че уповавам се да излезем от тези групи и допускам, че по-късно ще ни бъде по-лесно. Ние искахме да играем на стадион " Спартак " във Варна поради публиката, през днешния ден имаше фенове, уповавам се в събота да има повече, с цел да поддържат момчетата. Това са деца, за които съм сигурен, че ще се развият доста и те са бъдещето на националния тим отсега нататък. "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР