Селекционерът на сръбския национален отбор Драган Стойкович-Пикси отново беше изключително

...
Селекционерът на сръбския национален отбор Драган Стойкович-Пикси отново беше изключително
Коментари Харесай

Пикси: България е според класирането не е в добра позиция, но има класа.

Селекционерът на сръбския народен тим Драган Стойкович-Пикси още веднъж беше извънредно изкусен и приказва с почитание за българския тим преди утрешната Европейска подготовка. Сърбите имат 13 точки и се нуждаят от една в мача с България от 16:00 часа на стадиона в Лесковац, с цел да се класират в Германия през 2024.

" Утре би трябвало да създадем последна крачка към един популярен триумф. Капитан бях при последното ни присъединяване на Еврофинали през 2000-ата година, тъй че се надявам да стане нещо хубаво за нашия футбол. Ще дам цялото си футболно познание, което имам, с цел да го пренеса на играчите и най-после на честваме ", сподели Стойкович.
 Официално от БФС: През идната седмица ще насрочим дата за нов Конгрес!
Официално от БФС: През идната седмица ще насрочим дата за нов Конгрес!

Ето детайлности

" Отборната игра е главната ни мощ. Както сме играли и работили досега, на този екипен дух и разчитаме. Всеки от нашите играчи е подготвен да даде максимума, без нарцисизъм, без нещо, които нарушава колектива. Футболът в последна сметка е групова игра. Ако си мислите, че нещо друго може да е значимо във футбола - грешите ", добави легендата на сръбския футбол.

Попитан какво е видял в София в срещата България - Унгария (2:2), той сподели: " Видяхме празен стадион. Гледахме мача с Унгария, стана доста забавен мач. България е класен тим и видяхте по какъв начин се борят. И не сме мислили, че ще бъде елементарно. Ще бъде сложен мач. Резултата не ги касае и това е рисково ", изясни треньорът на Сърбия своите усещания от срещата в четвъртък.

" България е съгласно класирането не е в добра позиция, само че има класа. Разполагат с положителни и бързи хора на тъча, качествени играчи са Чочев, Груев, Десподов, Делев, Минчев. Ние ги почитаме. Изучихме ги по време на задачите квалификации, гледахме и мача по сред ни в разград. Имат биткаджийски дух ", добави треньорът. " Много неприятен шанс с Унгария ги споходи, прекомерно доста за един народен тим.
 Илиан Илиев: Искаме да покажем, че сме живи!
Илиан Илиев: Искаме да покажем, че сме живи!

" Нещата не са положителни за никой, който е обвързван с българския футбол "

Да бъдем почтени - те нямат никакво напрежение. Готови сме да спечелим на следващия ден и мисля, че ще бъде добър и забавен мач. Но това е такава обстановка, каквато обичам, че ние си държим ориста в ръце и имаме шанса да не пропущаме. Утре е исторически мач за нас, нашите футболисти са наясно. Много сме говорили, доста сме анализирали какво дава този мач за нас като нация, за техните имена. Пожелавам на България цялостен шанс в някои други квалификации, а този нас късмет ние не желаеме да изпуснем ".

Той приключи с обяснението, че няма алтернативи за състава. А дали ще излезе с един или двама нападатели, реши да се пошегува, като изясни по какъв начин не желае да разсърди някой от играчите за офанзивата. И не значи, че с един нападател тактиката ще бъде отбранителна, а с двама - офанзивна.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР