Селекционерът на Северна Ирландия Майкъл О`Нийл бе крайно критичен към

...
Селекционерът на Северна Ирландия Майкъл О`Нийл бе крайно критичен към
Коментари Харесай

Треньорът на Северна Ирландия: Теренът в Пловдив е неприемлив за международен футбол

Селекционерът на Северна Ирландия Майкъл О`Нийл бе извънредно сериозен към положението на игрището на стадион " Христо Ботев ", на което се игра мача на неговия отбор с България.

Победихме с 1:0 в дуела от Лигата на нациите, а теренът, непокътнат от 20-ина дни от мачове на Ботев, с цел да е в положително положение за националите, на моменти се " ронеше " под краката на играчите, като огромни части излизаха от него.

Според самите футболисти пък е бил прекомерно мек и неустойчив.

" Неприемливо - отвърна О`Нийл на въпрос на английски публицист за качеството на игрището. - Не го употребявам като опрощение, тъй като и двата тима играха на него. Но не оказа помощ да забележим кой знае какво качество.

Не съм виждал толкоз неприятен терен от много време. Не мисля, че е допустим за интернационален мач с огромно значение.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
И това бе причина единоборствата да са недобре преценени, което пък докара до много жълти картони. Не бяхме груби, просто играчите нямаха непоклатимост.

Създадохме си сами проблемите в мача, като голът пристигна от неточност на вратаря ни при отиграване с крайник. Но не го обвинявам.

Можете да попитате вратарите и на нашия тим, и на българите, дали им е било удобно да връщат топката към тях на това игрище... "

В същото време Георги Иванов, президент на БФС, е на напълно друго мнение.

" Аз благодаря на управлението на Ботев, те направиха тъй че да се усещаме като домакини.

Теренът, който имаше проблеми преди две или три седмици, сега е съвършен, и ние можем единствено да им благодарим за това, което вършат за нас ", показа Иванов след мача.
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР