Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош засипа със суперлативи звездата на

...
Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош засипа със суперлативи звездата на
Коментари Харесай

Фернандо Сантош: Роналдо е гений

Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош засипа със суперлативи звездата на отбора Кристиано Роналдо. 34-годишният футболист още веднъж бе във вихара си и означи хеттрик за триумфа на “Мореплавателите” с 3:1 в 1/2-финала на Лигата на нациите против Швейцария. Според наставника той просто е талант.

“Използвал съм много епитети, с цел да опиша играта на Роналдо. Бях негов треньор още през 2003 година и знаех по какъв начин ще се развие. Той е талант. Има гении, които творят картини и статуи, а Роналдо е футболен гений”, съобщи Сантош.

Той бе помолен да разяснява дузпата в интерес на Швейцария, която пристигна след намесата на ВАР и бе много противоречива.

“Аз съм юрист на ВАР, считам, че тази система може да е доста потребна за футбола”, безапелационен е наставникът.

След това той продължи по тематиката за Роналдо и за развиването на мача.

“Когато някой означи три гола, значи е направил разликата в мача. Това бе сложен дуел, само че го изиграхме добре. Един против различен имаше два мощни тима, като всеки от тях търсеше успеха. Швейцария е доста добре проведен отбор тактически и умее да промения схемата си на игра. Футболистите им знаят какво да вършат на терена и не ни оставиха доста пространства. Ние имахме единствено две тренировки преди този дуел, само че Португалия има класни футболисти, които знаят да играят при всякаква скица. В началото започнахме нервно, само че на полувремето поправихме това и към края на мача нещата започнаха да се усъвършенстват. В състава имам технични футболисти, които имат потребност да играят с топката, с цел да могат да покажат своята класа. Може и да не употребявам същия състав в идващия мач. Всичко зависи от противника и от тренировките в идващите дни”, приключи Сантош.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР