Селекционерът на новия-стар победител във Волейболната Лига на нациите Русия

...
Селекционерът на новия-стар победител във Волейболната Лига на нациите Русия
Коментари Харесай

Туомас Самелвуо: Щастлив съм! Не очаквахме да спечелим, когато започнахме

Селекционерът на новия-стар победител във Волейболната Лига на нациите Русия Туомас Самелвуо призна след успеха над Съединени американски щати с 3:1 на финала в Чикаго и спечелването на купата за втора поредна година, че е доста благополучен. Финландският експерт показа също по този начин, че не са очаквали да завоюват, когато е почнала Лигата.

" Бяхме търпеливи, тъй като знаехме, че Съединени американски щати са отличен тим. Искахме да играем дълъг мач, тъй като те също играха пет гейма. Може би сервисът и разпределянето им не бяха толкоз ефикасни. Започнахме мача мъчно поради диагонала ни, само че по-късно успяхме да вземем най-важните топки, когато в действителност ни трябваха. Беше екипна работа, тъй като имаме вяра и се доверяваме един на различен. Играхме като тим. Успяхме да направляваме Мат Андерсън, основния състезател на Съединени американски щати, както и офанзивата на Тейлър Сандър. Блокадата беше друга до момента в който посрещането им се пречупи ", разяснява Самелвуо.

" Щастлив съм, тъй като имаме някои нови играчи на това равнище и те играха значима роля за първи път. Страхотно е. Не чакахме да спечелим, когато започнахме. Бяхме сме фокусирали върху това да ставаме все по-добри от ден дневно ", сподели още треньорът на " Сборная ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР