Селекционерът на националния отбор по волейбол на България за жени

...
Селекционерът на националния отбор по волейбол на България за жени
Коментари Харесай

Лоренцо Мичели: Загубата от Бразилия не променя с нещо ситуацията ни с оставането в Лигата на нациите

Селекционерът на националния тим по волейбол на България за дами Лоренцо Мичели съобщи, че загубата от Бразилия по никакъв метод не трансформира обстановката на тима ни в борбата за оставане във Волейболната лига на нациите.

" Не беше нашият ден. Започнахме добре, опитахме се да играем нашата игра, само че в доста обстановките не направихме това, което желаеме. В първия гейм, когато водихме 17:14, пропуснахме няколко обстановки, които бяха в нашите ръце. В средата на втория гейм загубихме пътя си в мача и по тази причина се стигна до този резултат. Не желая да упреквам девойките за случилото се, само че Бразилия е тим, против който, в случай че бъркаш, те кара да плащаш двойно или тройно. Не е това методът, по който ние искахме да играем, само че няма да обвинявам никого ", съобщи Мичели.

" Блокадата е нашата най-голяма мощ, тъй че няма какво да приказваме за нея. Това, което ние не направихме както би трябвало, беше посрещането. Всъщност тимът играе дотолкоз, доколкото работи посрещането му. Ако то не работи, не може да организираме офанзивите. Аз няма да кажа, че някой съответен играч не си е приключил работата. Това е отборна игра и в мача с Бразилия имаше детайли, които не се получаваха ", добави италианският експерт.

Попитан за борбата сред тимовете кандидати за оставане в Лигата на нациите и през идващия сезон, Лоренцо Мичели съобщи:

" Аз съм оптимист. Една победа или една загуба не може да промени нашата конфигурация. Не можем да променим резултатите, които се получиха в миналите два мача в София. Добри или неприятни, те са към този момент в историята. Ние гледаме към идващия мач. Но генерално - не мисля, че загубата от Бразилия трансформира с нещо обстановката ни с оставането във Волейболната лига на нациите ", приключи специалисътът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР