Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров е оптимист

...
Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров е оптимист
Коментари Харесай

Ясен Петров: В момента се сглобява един колектив. Оптимист съм

Селекционерът на националния тим по футбол Ясен Петров е оптимист за бъдещето на отбора и се надява скоро " лъвовете " да реализират победа в формален мач.

Утре (5 юни) България се изправя против участника на европейското състезание Русия в контролна среща в Москва. Преди дни " лъвовете " направиха 1:1 със Словакия.

" Най-голямото ми предпочитание е да реализираме победа. Виждам по какъв начин сега се сглобява един добър колектив. Срещу Словакия видях положителни минути, оптимист съм за бъдещето на този тим. Нямаме звезди, само че се построява един добър колектив. Надявам се въз основата на това нещо да реализираме напълно скоро победа. Дай боже да е на следващия ден ", съобщи Петров.

Снимка: Lap.bg

Селекционерът съобщи, че ще изиска от своите футболисти да покажат темперамент против Русия.

" Срещаме сериозен съперник, към който подхождаме с почитание. Води ги един сериозен треньор. Това е следващото предизвикателство против нашия тим. Само това мога да кажа за Русия - почитание и почит. От нашия тим се изисква да покаже темперамент в утрешния дуел. ормално е когато играеш с такива съперници адреналинът да е високо равнище, само че в случай че сме обезпокоени, няма да можем да покажем качествата си. Футболът би трябвало да се играе с въодушевление, без значение против кой играеш ", безапелационен е той.

" Този тим не е мой, той е на България. Тук сме да оказваме помощ на футболистите, аз и моят екип, само че тимът е на България. Да, всеки ден навлизаме все по-добре в техните глави, от позиция на хрумвания, въодушевление. Тук сме да създадем добър колектив, да радваме хората в България, това ни е задачата. Дано ни се осъществен фантазиите ", добави Петров.

Снимка: Lap.bg

Капитан на отбора за мача с Русия ще бъде футболистът на " Лудогорец " Кирил Десподов.

" Мисля, че всички сме водачи в тима. Това се демонстрира на терена. Не би трябвало да се разделяме на водачи. Каквото би трябвало от мен, аз го давам на терена. Идва идващ мач, в който е време да вкарам. Надявам се на следващия ден да вкарам головете, които изпуснах против Словакия ", сподели той.

Във вторник (8 юни) е третата контрола на България. " Лъвовете " ще се изправят против Франция на " Стад дьо франс ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР