Селекционерът на националния отбор на САЩ Грег Берхалтер се извини

...
Селекционерът на националния отбор на САЩ Грег Берхалтер се извини
Коментари Харесай

Американският селекционер се извини за скандала с флага на Иран

Селекционерът на националния тим на Съединени американски щати Грег Берхалтер се извини на Иран за абсурда, при който пресслужбата на американския състав разгласява класирането в група B с променено знаме на Иран без герба на Ислямската република.

" Играчите и щабът нямаха визия какво разгласява нашият пресцентър в обществените медии. Понякога тези неща са отвън вашия надзор. Можем единствено да се простим от името на играчите и щаба. Нашите мисли са с иранския народ, само че би трябвало напълно да се съсредоточим върху идния мач ", сподели Берхалтер на конференцията преди мача, представен от ДПА.

Срещата в група В на Световното състезание сред Съединени американски щати и Иран е с спомагателен заряд поради политическите несъгласия сред двете страни.

" За нас това е футболен мач против добър тим. Нищо повече от това. Това е мач с значимо значение, тъй като и двата тима обезверено желаят да преминат в идващия кръг ", добави Берхалтер.

Американската федерация по футбол разгласи в изказване през вчерашния ден, че е решила да се откаже от формалния байрак в профилите в обществените медии, с цел да показва „ поддръжка за дамите в Иран, борещи се за главните човешки права ". Този ход идва на фона на продължаващите митинги в Иран.
Тази обява провокира отвращение в Иран, в това число свързаната с страната медия Taсним, която прикани Съединените щати да бъдат отстранени от Световното състезание.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР