Селекционерът на националния отбор на Полша Чеслав Михневич ще напусне

...
Селекционерът на националния отбор на Полша Чеслав Михневич ще напусне
Коментари Харесай

Селекционерът на Чехия подаде оставка

Селекционерът на националния тим на Полша Чеслав Михневич ще напусне поста си в края на месеца откакто локалната футболна федерация разгласи, че няма да възобнови контракта му след отпадането на осминафиналите на Мондиал 2022, написа организация " Ройтерс ".

От полската централа осведомиха, че 52-годишният Михневич е провел няколко срещи с президента на организацията Чезари Кулеша и други представители на управлението за разбор на представянето на тима на Световното състезание в Катар. Тимът загуби с 1:3 от Франция в първия стадий от елиминациите.

" След като направихме разбор на цялата информация, Полският футболен съюз реши да не удължава контракта на Михневич, който изтича в края на годината ", се споделя в изказването от централата.

Кулеша благодари на Михневич за 11-месечната му работа отпред на тима.

Бившият треньор на Легия Варшава бе назначен на поста през януари след раздялата с португалеца Пауло Соуса, който изиска да бъде освободен след по-малко от година отпред.

" Треньорът Михневич пое тима в сложен миг. Въпреки събитията, той съумя да класира отбора на Световното състезание и резервира мястото на Полша в Лигата на нациите. Чеслав Михневич изведе състава и до първо класиране на осминафиналите на Мондиал от 36 години насам и по тази причина заслужава благодарности ", прибавят от локалната федерация и оповестиха, че стартират да търсят нов селекционер, който да води Полша в квалификациите за Евро 2024, които стартират през март.
 Героят от Евро 2016 стои без тим от половин година
Героят от Евро 2016 стои без тим от половин година

Тъжна орис за Едер
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР