Селекционерът на националния отбор на Франция по футбол Дидие Дешан

...
Селекционерът на националния отбор на Франция по футбол Дидие Дешан
Коментари Харесай

Дешан: Мароко ще има огромна подкрепа на стадиона

Селекционерът на националния тим на Франция по футбол Дидие Дешан предизвести играчите си за пристрастеността, с която се чака да играе отборът на Мароко в полуфинала на Световното състезание на следващия ден вечер.

" Трябва да намерим решение против Мароко. Този тим има способността да се пази доста добре. Това не значи, че го приказваме единствено за отбрана. Имат добра организация, рационални са и играчите се схващат добре. Имат положителни футболисти в офанзива, които основават проблеми ", сподели треньорът на конференцията си преди мача.

" Моят тим не ме изненадва. Имам избор, само че истината е това, което става на терена. Някои от играчите нямаха огромен интернационален опит. Не знаем по какъв начин могат да реагират всякога, даже единствено в прочувствено отношение. При нас има положителна динамичност. Удоволствие е да работя с тази група всеки ден. Най-добрата сплав за нас са мачовете ", сподели още експертът.

" Браво на Реграги и на щаба му. Те направиха нещо фантастично. Благодарение на статистиките през днешния ден имаме по-голяма опция да научим освен това за тима си, както и за противника. Трябва да можем да вършим избор. Някои статистики не ме интересуват, само че те са най-много да потвърдят това, което виждаме с екипа ми ", счита международният първенец.

" Не обичам термина " неприятелски ". Съперникът ще има огромна поддръжка на стадиона. Те са доста шумни. Играчите ми са предизвестени, това е част от ситуацията. Винаги е добре да го знаят авансово. Та са наясно какво чакат ", отговори треньорът на въпрос дали не се тормози от враждебна конюнктура на стадиона.

" Антоан (б. а. - Гризман) беше доста добър досега. Той е състезател, който има умеенето да смени образа на тима. Притежава доста огромен размер на играта, има техничното допиране. Той е в друга роля, която му отива доста. Да направи шпагат му доставя същото наслаждение, като да подаде прекрасен пас. Винаги е мислил за колектива. При него има благотворителност, която е доста над междинната. Имал е и сложни моменти, само че го има и манталитета на огромните играчи постоянно да е на равнище, когато това се чака от него ", счита Дешан.

" Ние сме единствено на полуфинал, макар че извървяхме добър път. Нямаме загадка. При нас има комбинация от качеството на играчите, което не е задоволително, само че и групова мощ, екипен дух. Това е значителното. Някои мачове се вземат решение от нещо доста малко, няма чудотворна рецепта. Преди четири години успяхме по избран метод.  Основното за мен е да се приспособявам - към играчите, към обстановките. Искам да извадя най-хубавото от тях ", призна той.

" При Дайо Упамекано имаше прочувствен блокаж, който го спираше да прави това, което съм виждал да прави в Байерн Мюнхен. Благодарение на диалозите той се отпусна, стана по-уверен. Той  е добър в дуелите, при него има качество при изнасяне на топката. Сега е доста по-отворен, ухилен. Има играчи, които са по-интровертни, по-затворени в себе си и те имат потребност от време. Не скърбя, че работихме повече с него ", сподели още Дидие Дешан.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР