Селекционерът на националния отбор на Дания по футбол Оге Харейде

...
Селекционерът на националния отбор на Дания по футбол Оге Харейде
Коментари Харесай

Дания съкрати състава си до 28 души

Селекционерът на националния тим на Дания по футбол Оге Харейде стартира да освобождава играчи от разширения състав за Световното състезание и сега групата е съкратена до 27 души. Късно нощес бяха освободени осем футболисти от лагера на Червения динамит.

Сред тях са халфът на Саутхамптън Пиер-Емил Хьойберг, както и тримата изненадващо извикани в средата на май: нападателят Кенет Зохоре (Кардиф Сити), крилото Роберт Сков (ФК Копенхаген) и халфът Матиас Йенсен от Нордселанд. Останалите са Риза Дурмиси, Йеспер Хансен, Даниел Вас и Николай Бойлесен.

Известният с прякора си Лорда 30-годишен широкоплещест нападател Никлас Бендтнер, който сега е в Розенборг, към този момент остава в отбора, само че има огромни подозрения дали няма да е от идващите освободени. Вчера Бендтнер беше заставен да излезе предварително от терена по време на мача с Бран (Берген) от норвежкото състезание поради подозрения за разтежение в слабините. Днес при идването си на лагера на тима ще премине медицински проби, с цел да се откри сложността на контузията.
Disse 27 spillere møder i morgen ind i landsholdslejren i Helsingør. Den endelige VM-trup udtages senest den 4. juni.#ForDanmark pic.twitter.com/5iEbfNiNMN
— Dansk Boldspil-Union (@DBUfodbold) May 27, 2018 Най-важният състезател за момента е халфът на Тотнъм Кристиан Ериксен, който безусловно самичък класира страната на Мондиала. Норвежкият треньор на отбора също по този начин остави в групата халфа на Вердер (Бремен) Томас Дилейни, бранителя на Борусия (Мьонхенгладбах) Яник Вестергор и нападателя Юсуф Поулсен от Република България (Лайпциг). Окончателният състав от 23-ма футболисти би трябвало да бъде сведен до 4-и юни, два дни откакто датчаните ще играят контрола със съседите си от Швеция. Дания е в група С на Световното състезание дружно с тимовете на Франция, Австралия и Перу.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР