Селекционерът на националния отбор на България по баскетбол за мъже

...
Селекционерът на националния отбор на България по баскетбол за мъже
Коментари Харесай

Росен Барчовски след успеха над Австрия: Това е първата стъпка, има потенциал

Селекционерът на националния тим на България по баскетбол за мъже Росен Барчовски съобщи след , че най-трудното в мача е било съставът да преодолее шока от провалянето в Норвегия по-рано тази седмица.

" Най-трудно беше да преодолеем психологическия потрес от загубата в Норвегия. Това, че не играхме добре в Норвегия е повече от ясно. Имаше доста рецензии и то обективни, само че имаше и ужасно доста злобни нападки, с които аз съм привикнал, само че това се отразява на момчетата. Ние всички сме българи в края на краищата. Това беше най-големият проблем и се отрази на играта ни дълго време. Имахме доста пропуснати стрелби от разстояние, само че по-късно се поуспокоихме малко ", разяснява Барчовски.

" Подобрихме 20 % от играта си в отбрана по отношение на мача с Норвегия. Тук се играе за победа, само че и за разлика. Има капацитет в доста от играчите. Това е първата стъпка, а в този момент имаме една седмица да се подготвим за мача с Норвегия ", добави старши треньорът на България след успеха с 83:71 в Ботевград.

" Първо, няма по какъв начин да не отбележим загубата от Норвегия, която за нас беше голям пестник. Това беше един неуспех за нас, който няма по какъв начин да не ни стимулира. Ние трябваше да влезем като любимци в тази група. Не считам, че през днешния ден направихме най-хубавия си мач. Има доста какво да подобрим още, тъй като Норвегия играе доста по-раздвижено и твърдо от Австрия. Мисля, че тогава изгубихме мача от липса на експанзия ", съобщи най-резултатният в мача Алекс Симеонов и добави:

" Стараем се, вършим каквото можем и желая да благодаря на хората, които пристигнаха и ни поддържаха през днешния ден. Надявам се и в идващия мач да ни поддържат. Радвам се, че съумях да оказа помощ на тима, само че и аз, и целият отбор би трябвало да работим доста и да надградим в идната седмица. Преди с наличието на Сашо Везенков и Сашо Янев моята роля беше доста по-различна, а в този момент при неналичието им би трябвало по някакъв метод да обезщетявам. "

Капитанът на отбора Павлин Иванов сподели:

" Може би започнахме едва, защото този мач ни бе първи пред наша аудитория, само че се веселя, че се справихме. Аз се усещам сносно в състава и хубавото е, че Коди Милър-Макинтайър играе за тима и съм сигурен, че с времето ще става все по-добър. Той умее да чете играта. Срещу Норвегия би трябвало да влезем много по-концентрирано. "





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР