Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров се изказа много

...
Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров се изказа много
Коментари Харесай

Селекционерът на младежите: Мартин Стойчев е бъдеща звезда на българския футбол

Селекционерът на младежкия народен тим Александър Димитров се изрече доста ласкаво за своя ученик Мартин Стойчев след прехвърлянето му в ЦСКА.

" Гледаме на Мартин като бъдеща звезда на българския футбол, има целия капацитет да го реализира - като качества, нрав и темперамент. Много е работлив, целеустремен, отдал се е напълно на футбола. Без да недооценявам моите любимци Виктор Попов, Иван Турицов, Йоан Стоянов, само че Стойчев се приближава до техните качества и умерено може да ги доближи и надмине.

В юношеските си години игра като десен краен нападател, тъй че са обясними някои негови дефицити в отбранителен проект. Но в мачовете ни с националния тим сподели, че работи доста интензивно върху това и се оправи чудесно в голям брой обстановки един на един във фаза отбрана. Отделно разполага с чудесна скорост и центриране, което го прави доста изострен в нахлуване. Арда беше доста добър трамплин за неговото развиване, изигра доста мачове през есента и това му разреши да направи идната крачка в кариерата си ", съобщи Димитров през " Тема Спорт ".

Той разкри и дали се тормози от лимитирано игрово време на Стойчев напролет, в случай че Иван Турицов остане в ЦСКА. " Когато те изиска някой от грандовете, би трябвало да отидеш незабавно. Подобна опция не се пропуща. Израснал съм в ЦСКА и знам, че не се пробива елементарно там, само че той има нужните качества и душeвност, с цел да го реализира. Липсата на игрова процедура би ме тормозила, само че конкуренцията поражда класа. Турицов е доста мощна конкуренция, тъй че даже и да остане това ще е в плюс за Мартин ", безапелационен е националният селекционер.
 Мартин Стойчев се причисли към ЦСКА (видео)
Мартин Стойчев се причисли към ЦСКА (видео)

Футболистите му устроиха обред за добре дошъл
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР