Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Няма да е голяма изненада за мен, ако играем по-добре на олимпийската квалификация, отколкото на европейското

Селекционерът на мъжкия народен тим по волейбол на България Пламен Константинов счита, че отборът ни ще се показа по-добре на олимпийската подготовка, в сравнение с европейското състезание.

" Надяваме се да създадем един добър шампионат и да се опитаме да се приближим до положителните тимове и да играем на тяхното равнище. Иска ми се да забележим по-добра игра от това, което успяхме да покажем на европейското в може би една по-спокойна конюнктура за състезателите. Тези олимпийски квалификации са като мини европейско-световно състезание с доста мачове. Ще е доста значимо всички състезатели да могат да оказват помощ, мъчно може да изкараш с един състав подобен шампионат, ще се даде късмет на множеството момчета ", съобщи Пламен Константинов.

Националният ни тим отпътува за Китай, където от 30 септември до 8 октомври ще изиграе 7 срещи в опит да завоюва квота за Игрите в Париж следващата година. Първите два тима от група С в Сиян, ще си обезпечат присъединяване на олимипийския шампионат.

" Няма да е огромна изненада за мен, в случай че играем по-добре на олимпийската подготовка, в сравнение с европейското състезание ", счита още Константинов.

" Лъвовете " стартират конкуренцията против домакините на 30 септември. Следват дуели с Полша (1 октомври), Аржентина (3 октомври), Нидерландия (4 октомври), Канада (6 октомври), Мексико (7 октомври) и Белгия (8 октомври).

Състав на България за олимпийската подготовка в Китай:
Разпределители: Георги Сеганов, Симеон Николов
Диагонал: Цветан Соколов
Посрещачи: Александър Николов, Аспарух Аспарухов, Мартин Атанасов, Николай Пенчев
Центрове: Алекс Грозданов, Илия Петков, Николай Колев, Стефан Чавдаров
Либеро: Мартин Божилов, Симеон Добрев





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР