Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол Росен

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол Росен
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Всичко зависи от нас

Селекционерът на мъжкия народен тим на България по баскетбол Росен Барчовски разяснява изтегления по-рано през днешния ден чоп за третия стадий от предварителните квалификации за Евробаскет 2025.

България попадна в група J, а съперници на националите ще бъдат съставите на Норвегия и Австрия. Само спечелилият в групата продължава за същинската фаза на европейските квалификации.

Мачовете ще се изиграят в интервала 19 юли – 5 август по системата домакин-гост.

„ И двата тима са ми непознати. Ще създадем всичко допустимо да създадем изследване по най-бързия метод “, сподели Барчовски за формалния уебсайт на БФБаскетбол.

„ На пръв взор Австрия наподобява по-трудният съперник от двата. Те имат и двама НБА играчи. Възможно е те двамата през лятото да се причислят към тима. През февруари ги нямаше, само че може да дойдат за тези мачове и тогава тимът на Австрия става различен – извънредно сериозен противник. Не познавам състава на Норвегия “, добълни Росен Барчовски.

Старши треньорът съобщи, че за него е най-важна мотивацията на българския тим.

„ За нас елементарно няма. Не е значимо какви са противниците. Най-важно е дали ние ще успеем да се съберем в най-благоприятен състав, да работим съществено и да подходим оптимално стимулирано. Мислехме, че и в предния кръг ще ни е елементарно с Португалия, Румъния и Кипър и видяхме какво стана. Така че всичко зависи на 99 % от нас “, приключи Барчовски.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР