Селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели

...
Селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели
Коментари Харесай

Мичели: За мен е важно да направя смяната на поколенията

Селекционерът на женския ни народен тим по волейбол Лоренцо Мичели съобщи, че отборът стартира да развива един нов план и навлиза в интервал на промяна на поколенията и построяването на мощен тима за бъдещето ще бъде неговата съществена задача. Италианецът приказва пред медиите преди началото на откритата подготовка на националките в зала " Христо Ботев " преди тръгване за Япония за първия шампионат от Лигата на нациите.
 Лоренцо Мичели: Целта е да останем в Лигата на нациите Лоренцо Мичели: Целта е да останем в Лигата на нациите
" Имахме две седмици на подготовка. Логично втората беше по-важна за нас с тези контролни мачове. Мисля, че направихме една стъпка напред, която успяхме да затвърдим. Отборът е доста стимулиран и това ми харесва. Атмосферата в тима е чудесна. Младите хора в един тим постоянно работят позитивно с усмивките си. Като игра, би трябвало да подобряваме себе си с всеки мач. Опитваме да се развиваме всеки ден. Мотивацията на девойките е доста огромна, те се влагат на 100 % в тренировките и са горди от това, че са в националния тим ", сподели Мичели.
 Любо Ганев разгласи наградите преди Лигата на нациите и надъха волейболистките: Покажете какво можете! Всички имаме вяра във вас Любо Ганев разгласи наградите преди Лигата на нациите и надъха волейболистките: Покажете какво можете! Всички имаме вяра във вас
" Предстои ни мач с Хърватия. Наблюдавахме тяхната игра в контролите им с Италия и Канада. Може би в техния тим ще има някои нови лица, само че генерално сме наясно какво да чакаме. Запазването на мястото в Лигата на нациите е нашата огромна цел през този сезон. След това е европейското състезание. Във VNL ще ни бъде мъчно, само че е в нашите ръце да се оправим добре. Имаме опция да тръгнем добре - в първите два дни играем с Хърватия и Домениканската република, които са " чалънджър " тимове. Победи в тези два мача ще бъдат доста значими за нас, само че шампионатът е доста дълъг. Един месец ще бъдем в Азия, тъй че за нас ще бъде доста значимо да стартираме добре, с цел да може по-късно да надграждаме с всяка последваща седмица ", добави селекционерът на България.
 Мирослава Паскова: Трябва да вземем максимума от Лигата на нациите, а освен оставане Мирослава Паскова: Трябва да вземем максимума от Лигата на нациите, а освен оставане
" На европейското състезание чакам да ни бъде малко елементарно, тъй като там ги няма тимове като Бразилия, Съединени американски щати, тези от Азия и Южна Америка. Състезанието е различен тип и ние сигурно имаме равнището, с цел да се оправим добре. Ще имаме някаква цел, която да гоним като класиране, само че дано не забравяме, че ние започваме един нов план. В началото това ще ни коства нещо. Сега най-важно е по какъв начин ще се оправим в Лигата на нациите. Трябва да обърнем внимание и на обстоятелството, че сега не сме в цялостен състав, тъй като има някои девойки с травми. Най-трудно ще ни бъде на Олимпийската подготовка. Там ще играем седем мача за девет дни, което не е по никакъв начин елементарно. Във втората част на сезона травмите ще окажат доста огромно въздействие ", сподели още италианецът.

Мичели обаче сподели, че не чака към отбора да се причислят по-опитните волейболистки нито за европейското състезание, нито за олимпийската подготовка, които са през август и септември.

" Не, не чакам някоя от тях да се причисли. Ние като народен тим и федерацията сме приели това в какъв стадий са техните кариери и това кое е значимо за тях. За мен е значимо да направя тази промяна на поколенията в българския тим. В спорта този сложен миг постоянно идва. България би трябвало да може да пази името си на терена. Уважавам решението на всяка една волейболистка и им поисквам триумф, само че в този момент е време да забележим с какво разполагаме в лицето на тези млади девойки и каква работа могат да свършат те. Имаме доста млади играчи, които са доста надарени, само че с цел да бъдем мощен народен тим, ни би трябвало и доста работа ", приключи Лоренцо Мичели.

Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР