Селекционерът на Италия Роберто Манчини бе повече от доволен след

...
Селекционерът на Италия Роберто Манчини бе повече от доволен след
Коментари Харесай

Роберто Манчини: В отбора ни всеки е първи избор

Селекционерът на Италия Роберто Манчини бе повече от удовлетворен след триумфа с 1:0 над Уелс. С него „ Скуадра адзура “ завоюва безапелационно Група А на Евро 2020 и изравни космат връх. Италия записа 30 следващи мача без загуба, с цел да изравни достижението на именития Виторио Поцо в интервала 1935-1939.

„ Виторио Поцо също по този начин е спечелил много титли, тъй че нашият състав към момента изостава от това равнище. Всеки, който стигне осминафиналите, може да завоюва Европейското състезание, това е несъмнено. Всеки мач е сложен. Не бива да си мислим, че можем да спечелим всеки дуел, нито да одобряваме каквото и да било за даденост. Благодарим на хората в Рим за всичко, което направиха за нас, и нека всички се върнат към това да изпитват наслаждение ”, разяснява Манчини след мача.

Добрата серия на водения от Манчини тим стартира на 10 октомври 20189 година при равенството 1:1 против Украйна в другарски мач. След това „ Скуадрата “ записа 25 триумфа и 5 равенства. Отделно италианците са в серия от 11 следващи победи и голова разлика 32:0.

“Нямаше по какъв начин да се оправим по-добре, с изключение на да бяхме отбелязали повече голове “, сподели Манчини след триумфа над Уелс. „ Не беше елементарно, времето беше много горещо, а мачът - доста физически, тъй че момчетата се оправиха в действителност добре. Важно е идентичността на отбора да остане същата, защото промяната на трима-четирима играчи не трябва да прави никаква разлика. Всички те знаят какво да вършат и крайният артикул не се трансформира. Днес всички демонстрираха, че тук всеки футболист е първи избор. Дори не беше наложително да победим, което ни затрудни във връзка с манталитета, само че по този начин или другояче се борехме за триумфа, което демонстрира толкоз доста “, добави селекционерът на Италия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР