Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан е

...
Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан е
Коментари Харесай

Дидие Дешан е подал жалба за клевета срещу френски журналист

Селекционерът на френския народен тим по футбол Дидие Дешан е подал тъжба за клюка против журналиста и колумнист Даниел Риоло, оповестява Le Parisien.

54-годишният треньор, който управлява " сините " от 2012 година, е завел цивилен иск в парижкия съд. Той упреква Даниел Риоло от радио RMC, че е направил неуместни забележки към него в програмата After Foot.

„ Дидие Дешан няма проблем с рецензиите, даже и те да са остри, само че в предаването се засягат неговите чест и честност. Г-н Риоло споделя за него, че е манипулатор, измамник, това са непоносими думи “, реагира юристът на Дешан Изабел Векстейн.

Радиоводещът направи изключително обидни забележки към треньора след оповестяването на удължаването на контракта му до 2026 година през януари.

„ Дешан ни излъга от А до Я, само че лъжата е нещо, с което той се оправя съвършено “, съобщи също по този начин в ефир Риоло във връзка невключването на Карим Бензема в състава за Мондиала в Катар.

 „ Мисля, че Ноел Льо Грае (бивш президент на френската футболна федерация) е марионетката на Дешан “, сподели още журналистът на 8 януари след скандалното изказване на шефа на централата по адрес на Зинедин Зидан.

" Петлите " изиграха първите си два мача след Световната купа, записвайки две победи против Холандия (4-0) и Ирландия (1-0) в евроквалификациите. Le Parisien припомня, че въпросният радиоводещ е бил краткотрайно отхвърлен от работа поради неуместни забележки към младата жена, която упрекна Неймар в обезчестяване през 2019 година





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР