Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Николай Желязков остана

...
Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Николай Желязков остана
Коментари Харесай

Николай Желязков: В отбора има желание, разликата с най-добрите отбори не е голяма

Селекционерът на българския народен тим по волейбол Николай Желязков остана и удовлетворен, и отчаян от представянето на " лъвовете " в първия шампионат от Лигата на нациите.

, което им отреди 15-ото място във краткотрайното класиране с 2 извоювани точки и четири изгубени срещи.

" Във всички мачове се борихме до край, момчетата търсиха да дадат най-хубавото от себе си. Не им доближи малко. Като цяло не мога да съм неудовлетворен от тяхното усърдие и предпочитание. Това малко на моменти е доста. Трябва да продължим да работим. Знаем къде можем да се подобрим, с цел да печелим такива срещи ", стартира Желязков.

Специалистът счита, че на състава ни му е належащо повече самообладание, убеденост и предпочитание, с цел да печели срещите си.

" За повторно не успяхме в пети гейм. На процедура се получава по този начин, че имахме няколко обстановки да създадем точка. Можехме да затворим гейма. Една топка излезе на милиметри от блокадата. В различен случай мина сред ръцете на блокадата. Така е в спорта. Още малко би трябвало – преди всичко самообладание в такива моменти. Трябва ни убеденост, предпочитание. Ще пристигна с времето. В мача с Германия играта ни в петия гейм беше по-лоша, в сравнение с против Канада в тази последна част ", добави той.

Според Желязков разликата в класите на нашия отбор с най-хубавите тимове в света не е огромна. Наставникът прикани младите играчи в тима да сграбчен шанса, който им се дава

" За страдание когато има млад тим, колкото и да ми се желае да се случва стремително, това е невероятно. На никого не му е прелестно да губим и ние най-вече се ядосваме. Но има разнообразни загуби. Когато губиш, без да се влагаш, няма какво да страдаш. При нас е противоположното. Когато един тим и играч дава всичко, само остава да продължим по същия път. Този шампионат би трябвало да е тласък за нас. Виждаме, че разликата с най-хубавите не е огромна. Убеден съм, че този тим ще стартира да печели. Въпрос на време е. На моменти играем мощно, на моменти има спадове. Амплитудите са естествени за младите. Алекс Николов е напълно млад, само че направи страховит шампионат. Ники Колев също. Това са положителни неща за българския волейбол. Ще даваме късмет на всички – ще го дублирам и върша. Призовавам момчетата да го сграбчен ", сподели още националният селекционер.

" Предстоят още два доста тежки шампионата. От Отава тръгваме още по-мотивирани за София. Никой не е с наведена глава. Тръгваме си с готовност в София да създадем тези първи победи ", приключи Николай Желязков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР