Селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кръстаич даде

...
Селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кръстаич даде
Коментари Харесай

Младен Кръстаич: България има наистина качествени футболисти, искам победа във всеки мач

Селекционерът на българския народен тим по футбол Младен Кръстаич даде изявление за предаването " Арена спорт " преди двете контроли на " лъвовете " против Кипър и Люксембург през идната седмица.

Кръстаич още веднъж заприказва за това какво би трябвало да усещат неговите футболисти, когато пазят цветовете на България.

" Още на първата си конференция споделих, че чакам от играчите, които са извикани да дават всичко от себе си, да са дисциплинирани, да усещат себе си като значими поданици на тази страна, защото играят за нейния внушителен тим. Това е върха на българския футбол. Казах това, тъй като съм бил състезател, национал, селекционер на моята страна и всичко това, дружно с възпитанието, което би трябвало има във всяко едно семейство, желая да го пренеса на тях и да схванат по какъв начин един огромен състезател би трябвало да се отнася към своята страна ", стартира той.

" Предишните два мача бяха положителни. Вероятно хората не чакаха тази реакция от тима, може би тъй като имахме сред 8 и 10 млади и нови играчи, които за първи път обличаха националната фланелка. За страдание, наблягам, за жалост, те не играят постоянно в своите клубове, което не е добре за българския футбол и футболния съюз. Ако приготвяме система, а имаме състезание, такова, каквото е, с неговите преимущества и дефекти, би трябвало да забележим с какви играчи разполагаме. България има в действителност качествени футболисти. Това са неща, които видяхме, над които сме работили и в тези два мача момчетата привлякоха вниманието върху себе си и демонстрираха, че имат качества ", показа сръбският експерт след първите си два дуела отпред на отбора.

Младен Кръстаич засегна и тематиката за извиканите футболисти в отбора и съобщи изрично, че за него няма разлика сред млади и опитни играчи.

" Надявам се всички национали да играят в клубните си тимове. За страдание има такива, които играят в националния тим, само че не и за своя клуб. Ситуацията е такава, каквато е. Искам всички играчи във вашето състезание и чужбина да са титуляри и казуса ми да е кого ще повикам. Но както подчертах значимо е да гледаме какъв футбол се играе в Европа. За страдание не всички играчи, които са част от тима, играят постоянно, само че те имат вероятност и качества. За мен няма разлика сред млад и умел състезател. Който дава отговор на стандартите и счета, че е подготвен да играе за България, той ще бъде извикан. Нямам никакви сантименти към никого ", сподели Кръстаич.



Българският селекционер показа упованията си и за идните контроли против Люксембург и Кипър.

" Не разделям мачовете на квалификации и контроли. За нас всеки мач е значим, тъй като в този момент ние се утвърждаваме и би трябвало да сме в най-хубава форма, да покажем на почитателите, чието внимание привлякохме, че имаме качества и добра атмосфера в тима. Контролата си е контрола, само че желая победа във всеки мач. Така обмислям от първия ден на треньорската си кариера,ще го върша и през днешния ден, на следващия ден и постоянно. Това е моя живот и схващането ми за футбола. Има по-добри тимове от нас, само че няма по какъв начин да не дадем 100% от себе си за 90-те минути ", безапелационен е наставникът.

" Ако гледате последните два мача на тима към този момент започваме да летим в облаците. Не разрешавам това да се случи. Нека първо минат двете контроли и да имаме основа, на която да стъпим през март, както и добра атмосфера. Първо да изиграем тези мачове както би трябвало и да покажем, че резултатите ни не са инцидентни. Що се отнася до групата ни, тя не е по никакъв начин лесна. Имаме Сърбия, която е сред десетте най-хубави тима в Европа, Унгария, играеща отличен футбол в последните 3-4 години, Черна гора е дружно с нас и Литва. Това са тимове, които не би трябвало да подценяваме. Както споделях в самото начало, няма да ви отчайвам, сигурно. Младите играчи няма по какъв начин да ви разочароват ", разяснява Кръстаич по отношение на жребият за квалификациите за Евро 2024.

Накрая селекционерът на " лъвовете " предвижда и кой ще стана международен първенец в Катар.

" Сърбия. Първо, тъй като това е моята татковина и второ, тъй като в тима има сериозна класа и може да стигне надалеч в шампионата ", убеден е Младен Кръстаич.

Целия диалог гледайте във видеото.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР