Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт отговори на любопитен въпрос, свързан

...
Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт отговори на любопитен въпрос, свързан
Коментари Харесай

Саутгейт отговори на любопитен въпрос за най-младия играч в своя състав

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт отговори на любопитен въпрос, обвързван със 17-годишния халф Джуд Белингам, който дебютира при вчерашната победа с 3:0 над Ирландия и по този начин се трансформира в третия най-млад състезател в историята на " Трите лъва ".

Наставникът беше запитан дали в действителност е ревизирал домашното на Белингам, каквато информация имаше по-рано. " Не ми се наложи да го ревизира персонално, само че при нас е наложително за млад състезател на тази възраст всеки ден да отделя определно време за своето обучение, тъй че ние му оказваме помощ в това. В по-младите ни сформира също прилагаме тази процедура ", отговори с усмивка Саутгейт, след което разяснява и представянето на играча в мача.

" I didn't personally have to check it "

Gareth Southgate confirms he did not have to personally check that 17-year-old had completed his homework
— Football Daily (@footballdaily)
" Стори ми се малко нервозен първоначално, което е изцяло разбираемо. Това беше толкоз специфичен случай. Едно от най-трудните неща е да си паснеш с останалата част от колектива. Ти тренираш и работиш с играчи, които в тази ситуация на Джуд, той е виждал единствено отдалече, тъй като играе в чужбина. Но можеше да се види, че колкото повече време минаваше и колкото повече докосвания правеше той, неговата убеденост нарастваше от ден на ден и повече. Това беше специфичен миг за него и за фамилията му. Точно това се надявахме да му дадем - няколко тренировки с тима, работен опит с топ експерти и опция да вкуси малко от играта, което ще е в действителност добре за неговото развиване ", разяснява той на конференцията си след дуела.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР