Сексуално предаваните болести по традиция са обвити в було от

...
Сексуално предаваните болести по традиция са обвити в було от
Коментари Харесай

Коя е най-честата сексуално предавана болест?


Сексуално излъчените заболявания по традиция са обгърнати в покривало от стигма, тайнственост и табу. В множеството случаи това са изцяло лечеими инфекциозни болести , само че пренебрегването им е причина за развиване на съществени затруднения . За това какъв брой значимо е да се промени отношението ни към полово излъчените заболявания красноречиво приказва един статистически факт – броят на новодиагностицираните с сходно заболяване непрестанно пораства през последните години, изключително измежду мъжете. Експертите даже показват на коя полово излъчена болест бележи най-голям растеж в разпространяването си и се оказва, че това е едно от най-пренебрегваните болести от този вид. Това е хламидията .

Само в Съединени американски щати през предходната година са диагностицирани над 1,5 милиона нови случаи на хламидия, а в групата на новоинфектираните доминират мъжете. Необезопасените полови контакти се показват като съществена причина за всеобщото разпространяване на това инфекциозно заболяване измежду полово дейната част от международното население.

Хламидийната зараза се провокира от вътреклетъчен микроорганизъм

- Chlamydia trachomatis.

Основните признаци на болестта са нетипично бяло течение през пениса, болежка и мощно парене при уриниране и по време на секс. Симптоматиката обаче може да варира съгласно това в коя зона на тялото са попаднали хламидиите и къде се е развила инфекцията. Освен в зоната на половите органи тя може да се популяризира и към гърлото, към ректума и други По-особена е обстановката при дамите, защото при тях инфекцията чест оостава скрита и безсимптомна. С това се изяснява забавният феномен хламидия по-често да се открива при мъже – просто те по-често се обръщат към доктор заради проявяващата се симптоматика.

Най-интересното в тази ситуация е, че хламидийната зараза най-често се открива инцидентно при профилактичен обзор или при тест за гонорея – заболяване, което до неотдавна се диагностицираше по-често то хламидията. През последните години обаче темповете на разпространяване на двете болести се трансформират и хламидийната зараза през днешния ден е международен водач по брой новодиагностицирани случаи годишно.

Свързани публикации.. Създадоха първата полово-неутрална секс играчка 0 Генитална хламидия 0 Хламидия - непознатите ѝ лица 1

Оставена нелекувана, хламидийната зараза може да предизвика съществени затруднения и да докара до съществени възпалителни процеси и даже до стерилитет и при двата пола. Затова специалистите поучават, в изискванията на нараснала заболяемост, профилактични проучвания за хламидия да се рпавят най-малко един път годишно при полово дейни хора, без значение от пола или половата им ориентировка. Препоръката е изключително значима за дамите заради безсимптомното развиване на инфекцията в ранните й стадии.

При навременно диагностициране и назначение на антибиотично лекуване хламидийната зараза е изцяло лечимо заболяване и при двата пола.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР