Сексскандал хвърли сянка върху академията на - Ла Масиа. Оказа

...
Сексскандал хвърли сянка върху академията на - Ла Масиа. Оказа
Коментари Харесай

Човекът, пратил Меси и Иниеста в първия тим на Барса, в педофилски скандал

Сексскандал хвърли сянка върху академията на - " Ла Масиа ". Оказа се, че нейн някогашен началник е упрекнат в полово принуждение над деца. Въпросният мъж - Алберт Бенайжес, е работил в академията на каталунците в интервала 1992-2011 година и се върна там след избирането на Жоан Лапорта за президент.
Треньорът е напуснал предходната седмица заради " персонални аргументи ", само че съгласно каталунския вестник " Ара " той е бил уволнен, откакто клубът е научил за следствието против него. По времето, в което е работил в " Ла Масиа ", Бенайжес е следил развиването на златното потомство на Барселона, извеждайки в първия тим играчи като Андрес Иниеста и Лионел Меси.
Обвиненията към испанеца датират от 80-те и 90-те години на предишния век, когато е работел като преподавател по физкултура в Барселона. Към него на този стадий няма обвинявания от някогашни играчи в академията на каталунския гранд. Срещу него обаче има 60 очевидци, които споделят, че той е малтретирал полово и момчета, и девойки.
Твърди се, че Бенайжес е мастурбирал с 13-годишни деца, казвайки им, че е потребно за здравето им, гледал е порнофилми с тях и е играл полови игри с децата, включващи допиране на бельото им и улавяне на половите органи на момчетата. Докосвал е задните елементи на девойките, които са отивали голи да си вземат душ, а след тренировки е измервал пулса на момчетата на китките, а този на девойките - на гърдите.
Тези обстановки, съгласно " Ара ", са се случвали под душовете в учебно заведение в Барселона, във фитнеса, вкъщи и на летните лагери. Най-малко четирима души са споделили, че претърпяното ги е травмирало. Самият Бенайжес признал пред изданието приписваните му обвинявания, само че не счита, че е направил нещо незаконно.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР