Секретният код, гравиран върху огромни гранитни плочи, намерени в Швеция,

...
Секретният код, гравиран върху огромни гранитни плочи, намерени в Швеция,
Коментари Харесай

Разшифровано послание на викингите говори за страшен край на света

Секретният код, гравиран върху големи гранитни плочи, открити в Швеция, може да наподобява като най-обикновени драсканици. Група откриватели обаче отпред с професор Пер Холмберг от Гьотеборгския университет се пробват да схванат посланието на предците си.

Процесът тече с цялостна пара - неотдавна учените откриха предизвестие за "края на света ".


Според оценките на експертите, надписите са направени към 800 години преди нашата епоха от скандинавските викинги.

Изследването е оповестено в научното списание "Futharc: интернационалните списание за рунични проучвания ".

Учените считат, че писмената предсказват края на света, обвързван с климатичните промени - в текстовете се разказва "битката с времето ".

Древните викинги описват за загадъчни естествени катаклизми, като гибел на Слънцето. Те ги свързват с ръководството на Теодорих Велики - от 493 до 526 година.

Учените означават, че неговото ръководство е било признато за неприятен знак по изцяло разбираеми аргументи: след гибелта на владетеля е имало няколко изригвания на вулкани, които потопили Европа в мрак.

Освен това, в това време по селищата са се разпространявали стремително смъртоносни заболявания. И даже епохи по-късно след гибелта на Теодорих мъдреците са считали, че той към момента въздейства на природата.

"Кой преди девет генерации е изгубил живота си на изток, само че към момента ръководи? Коня е оседлал храбрец, основният мъж на целия Изток. Седи въоръжен, на своя жребец и популяризира своя народ ", гласи фрагмент от разшифрованото обръщение.

Останалите надписи като цяло описват за "вълци ", "убийства на Слънцето, сражения " и други, без подозрение значими за викингите тематики, написа в. "Сън ".

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР