Секретни документи, съдържащи подробности за плановете на САЩ и НАТО

...
Секретни документи, съдържащи подробности за плановете на САЩ и НАТО
Коментари Харесай

NYT: Секретни документи за пролетната офанзива на Украйна изтекли в Телеграм

Секретни документи, съдържащи детайлности за проектите на Съединени американски щати и НАТО да оказват помощ на Украйна да се приготви за пролетна атака против Русия, се появиха в обществените мрежи, заяви New York Times.

 

Документите са с дата 1 март, тъй че е допустимо проектите да са се трансформирали от този момент. В тях не се показва датата или мястото на идната атака, само че съдържат информация за това какъв брой бригади Украйна възнамерява да приготви за офанзивата и какъв брой съоръжение ще получат. Документите съдържат и информация като дневния разход на муниции за HIMARS.

 

Пентагонът съобщи, че сега прави оценка известията за пробив в сигурността. " Запознати сме със известията за изявления в обществените медии и преглеждаме въпроса ", съобщи заместител прессекретарят Сабрина Сингх.

 

Документите са били публикувани в Twitter и Telegram и съгласно известията съдържат диаграми и детайлности за доставките на оръжия, числеността на батальоните и друга сензитивна информация, показва NYTimes.

 

Информацията в документите е от преди 5 седмици, като последната е от 1 март, се споделя в известията.

 

В един от слайдовете съветските жертви се правят оценка на 16 000 - 17 000 убити, а украинските - на 71 500. Това съгласно NYT навежда на мисълта, че документите очевидно да били изменени, защото оценката на съветските жертви е голословно ниска: още на 17 март съветската редакция на BBC беше удостоверила от открити източници имената на 17375 души при 16 071 на 3 март.

Реалният брой на починалите е доста по-висок, а и западните публични лица са посочвали няколко пъти по-високи числа. Тази имитация може да значи опит за дезинформация на Русия, а и изтеклите документи се появиха в проруски канали.

 

В един от документите се обобщават графиците за образование на 12 украински бойни бригади и се споделя, че девет от тях се образоват от силите на Съединени американски щати и НАТО и се нуждаят от 250 танка и над 350 механизирани транспортни средства, написа вестникът.

 

Документите - най-малко един от които е с гриф " строго секретно " - са били публикувани по проруските държавни канали, показва вестникът.

 

Информацията в документите също по този начин съдържа подробна информация за разходните правила за муниции, намиращи се под контрола на украинската войска, в това число за ракетните системи HIMARS - създадени в Съединени американски щати артилерийски ракетни системи, които са потвърдили своята висока успеваемост против съветските сили, добавя вестникът.

 

В информацията се цитират военни анализатори, които предизвестяват, че някои документи са били представени от руснаците неправилно, да вземем за пример в един от документите се завишават загубите на украинските войски и се свеждат до най-малко съветските загуби на бойното поле.

 

Въпреки това американските организации се пробваха да отстранен тези документи - до този миг несполучливо. " Наясно сме с изявленията в обществените медии и министерството изследва въпроса ", е декларирал представител на Пентагона пред NYT.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР