Секретарят на културния клуб Цар Борис III в Охрид Християн

...
Секретарят на културния клуб Цар Борис III в Охрид Християн
Коментари Харесай

Християн Пендиков разказа, че продължава да получава заплахи за живота си

Секретарят на културния клуб " Цар Борис III " в Охрид Християн Пендиков описа в изявление за бТВ, че продължава да получава закани за живота си. Пендиков бе атакуван и обичай в Охрид на 19 януари вечерта. Той сподели, че побоят е поради това, че се самоопределя като македонски българин.

Пендиков изясни, че във вечерта на случая той бил в заведение с другари. Дойдоха трима души, които започнаха да ме атакуват, че съм българин. Питаха за какво съм се наричал българин, че съм изменник, описа той, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му откакто си тръгнал от заведението, на паркинга бил ударен в тил, паднал на земята и бил ритан и удрян близо 10 минути. В момента Християн Пендиков е с шина в устата и приказва мъчно. Той бе опериран във ВМА, откакто бе превозен от Охрид до София с държавния аероплан „ Фалкон “

. В момента Пендиков е с защита, тъй като, по думите му заканите не стихват. Разказа, че майка му също получавала закани. Той сподели още, че мечтае свободно някой ден да се върне в Република Северна Македония и никой да не му направи нищо.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР