Сегашният прясно назначен зам.-главен секретар Живко Коцев ще бъде предложението

...
Сегашният прясно назначен зам.-главен секретар Живко Коцев ще бъде предложението
Коментари Харесай

Живко Коцев ще бъде предложен за главен секретар на МВР, брат му е висш партиец от ДСБ

Сегашният прясно назначен зам.-главен секретар Живко Коцев ще бъде предлагането на държавното управление за нов основен секретар на Министерство на вътрешните работи, научи Breaking.bg от осведомени източници.

Днес министърът на вътрешните работи Калин Стоянов би трябвало да внесе за утвърждение в държавното управление през днешния ден, отчет за промяната на основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Отстраняването му изиска предишния петък министър председателят Николай Денков, след заседание за зачестилите тежки престъпни закононарушения, в това число и разстрела на Алексей Петров.

Премиерът даде причини за поисканото премахване на Петър Тодоров, измежду които – че министърът на процедура не работи с него.

Премиерът сподели, че новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи на мястото на Главен комисар Петър Тодоров ще бъде препоръчан откакто президента подпише указа за отстраняването му.

Ако президентът Радев подпише указа за освобождението на Тодоров, Живко Коцев ще бъде препоръчан за нов основен секретар. Той се употребява с доверието на шефа на ДСБ Атанас Атанасов и е негова кандидатура, тъй като братът на Коцев е върховен партиен функционер от софийската организация на партията.

Коцев постъпва на работа в Министерство на вътрешните работи през 1991 година като служител на реда в Столична дирекция на вътрешните работи. Работил е като контрольор в бранш „ Престъпления срещу личността и грабежи “, шеф на бранш „ Грабежи “, шеф на Четвърто РУ-СДВР, шеф на ОДМВР-Велико Търново, заместник-директор на Столична дирекция на вътрешните работи. От март 2022 година до скоро бе шеф на ОДМВР-София.

Като началник на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Търново, назначен с поддръжката на Цветан Цветанов и приятелят му Станимир Флоров взе интензивно присъединяване в абсурда „ Бебето от фризера “ и ареста на четирима лекари от болничното заведение в Горна Оряховица. По-късно лекарите бяха оневинени.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР