Сегашният подход на американския флот за откриване и наблюдение на

...
Сегашният подход на американския флот за откриване и наблюдение на
Коментари Харесай

И Това Доживяхме! Рибите И Скаридите Започват Да Шпионират За Пентагона!

" Сегашният метод на американския флот за разкриване и наблюдаване на непознати подводници е хардуерно насочен и ресурсно натоварен ", споделя шефът на програмата доктор Лори Адорнато.

" В резултат на това способността се употребява най-вече на тактическо равнище, с цел да се защитят активите ни с висока стойност като самолетоносачи. Ако можем да се докоснем до вродените сетива на живите организми в океана, можем да разтеглим способността си да следим интензивността на съперника и да го вършим дискретно, на непрекъсната основа и с задоволително акуратност, с цел да характеризираме размера и типа на вражеските подводници. Това би ни донесло доста стратегически изгоди ", коментира Адорнато.

Американският флот изследва опцията каменният костур голиат да се употребява за откриването на безпилотни противников подводници, като съветското нуклеарно торпедо " Посейдон ".

Трети екип изследва опцията избран тип скариди да се употребява като сонар.

Американските военни не разкриват по какъв начин тъкмо ще трансфорат морските жители в шпиони. Но в информацията се загатва, че генетичното инженерство ще е един от способите за постигането на задачата. Ако ДНК-то на някои животни се промени, те биха могли да реагират на избрани дразнители - като магнитното лъчение на вражеските подводници. Промяната в държанието им може да се следи с маркери или със спътник, а информацията да постъпва непосредствено при флота на Съединени американски щати.

За плана дава отговор DARPA, която има опит в потреблението на генно модифицирани организми за военни цели. Агенцията към този момент е оповестила, че работи по основаването на ГМО инсекти, които да заразяват посевите със синтетични вируси.

Макар американските военни да оповестиха, че планът е отбранителен, то критиците показаха опасения, че това може да докара до развиването на " нов клас биологично оръжие ".

Някои анализатори считат, че за американците е станало доста по-важно да имат необятна мрежа от детектори в океана, откакто руснаците оповестиха своето безпилотно нуклеарно торпедо " Посейдон ". То е мъчно за разкриване заради дребните си размери, само че може да придвижва извънредно мощна атомна бомба. На процедура Русия може да подцени противоракетната защита на Съединени американски щати, можейки да унищожи Ню Йорк, Вашингтон, Лос Анджелис, Сиатъл и други крайбрежни градове.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР