Сега всички трябва да сме гневни! – това каза Николай

...
Сега всички трябва да сме гневни! – това каза Николай
Коментари Харесай

Сега всички трябва да сме гневни!

" Сега всички би трябвало да сме гневни! " – това сподели Николай Хаджигенов пред Първо районно полицейско ръководство, където бяха арестувани няколко индивида след утринния рейд на полицията из блокираните кръстовища, в това число неговия сътрудник от " Отровното трио " Арман Бабикян.

Пред bTV юристът съобщи, че по този метод полицията е възстановила не конституционния, а корупционния ред. Изказването му пристигна в отговор на изказването на Министерство на вътрешните работи, че се организира " профилирана полицейска акция по възобновяване на публичния ред ". Николай Хаджигенов добави, че протестиращите нямат никакво желание да се отхвърлят и че този път ще блокират цялата страна.

По-късно пред Първо районно Арман Бабикян съобщи, че с тази акция на полицията е нарушено конституционното право на жителите да стачкуват, под претекст, че работи по разпорежданията на Закона за придвижване по пътищата, който е доста по-низш спрямо главния закон на страната. От " Отровното трио " приканиха на протест, още през днешния ден.

Според мнозина моментът по никакъв начин не е определен инцидентно – акцията против палатковите лагери идва тъкмо когато започнаха блокади и в други градове, а фамозната опорна точка на ръководещите, че " София не е България " към този момент не значи нищо. Остава обаче с цялостна мощ да звучи опитът протестиращите да бъдат обиждани и принизявани, митингът – омаловажаван, а настояванията му – неглижирани. Основен тръбач на тази политика се обрисува Валери Симеонов, чиято централа през вчерашния ден беше " украсена " със залп от домати и яйца в израз на спонтанна национална обич. 

На фона на сгъстяване на позицията на властта след вчерашния съдружен съвет и нощната акция на полицията, стартират да се чуват гласове за радикализация на митингите. Освен във фейсбук, където мнозина приканват към по-крайни способи на митинг, такива гласове се чуват и в ефира. В утринното си шоу по радио Magic FM Митко Павлов съобщи, че с мирни митинги и " пешеходене " нищо няма да бъде реализирано, тъй като България не е естествена страна, в която оставката от дълго време щеше да бъде подадена.

Да сме гневни не е мъчно. Трудно е да си представим каква би била цената за сгъстяване на митинга, какъв би бил отговорът на властта, която, по всичко проличава, не желае да резервира даже обикновено достолепие, като си подаде оставката. Моментът за това, прочее, от дълго време отмина. Сега ще би трябвало да си отидат изцяло опозорени, дай Боже - не и с окървавени ръце.
 И тъй като диалогът е неосъществим
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР