Сега ситуацията в света остава изключително напрегната - старите конфликти

...
Сега ситуацията в света остава изключително напрегната - старите конфликти
Коментари Харесай

Путин: Ситуацията в света остава изключително напрегната

Сега обстановката в света остава извънредно напрегната - старите спорове ескалират в разнообразни райони и се появяват нови огнища на спорове. Това сподели съветският президент Владимир Путин във видеообръщение към участниците в срещата на секретарите на Съвета за сигурност на Оперативно-наблюдателно дело, оповестяват съветски медии.

" Виждаме, че интернационалната обстановка остава извънредно сложна и напрегната. В редица райони старите спорове се утежниха и се появиха нови огнища на спорове ", сподели още Путин.

В този подтекст Путин обърна внимание на обстоятелството, че постоянните срещи на секретарите на препоръките за сигурност на страните от Общността на самостоятелните страни (ОНД) са от огромно значение за подсилване и развиване на системата за групова сигурност на асоциацията, за гарантиране на суверенитета и националната сигурност. ползите на всички негови участници, за тяхното решително прогресивно социално-икономическо развиване.

„ Дневният ред на идната ви – единадесета – среща е съдържателна и наситена. Ще обсъдите обстановката в района и света като цяло, ще обмените опит и на практика разработки, които способстват за по-надеждната отбрана на нашите жители от вътрешни и външни закани, и да начертаем взаимни стъпки за бъдещето “, добави Путин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР