Сега ще споделим с вас няколко приятни екстри на Гугъл,

...
Сега ще споделим с вас няколко приятни екстри на Гугъл,
Коментари Харесай

Пет неща, за които можете да използвате Гугъл, а не ви е хрумнало

Сега ще споделим с вас няколко приятни екстри на Google, за които може би не знаете.

В Гугъл Translate има функционалност „ Manual ", която ви разрешава да рисувате знаци или букви. Тя се задейства от иконата на молив в долната част на прозореца за въвеждане на текст. Благодарение на тази функционалност, може да въвеждате над 80 разнообразни езика, без да се постанова да изтегляте специфична клавиатура.

Можете да настроите таймер всякога, когато желаете. Когато времето изтече, ще чуете звука на алармата. Независимо дали играете с другар онлайн, или ви следва значима среща, таймерът е измежду най-полезните услуги на компанията. Напишете мечтаното време, последвано от думата " timer " – да вземем за пример eight minutes timer.

Гугъл Assistant има  приложение за разпознаване на музика, сходно на Shazam. То ще ви каже коя ария слушате в границите на секунди. Случвало ли ви се е да слушате музика, до момента в който чистите, шофирате, пазарувате, и внезапно стартира ария, на която не й знаете нито името, нито изпълнителя, а доста ви харесва? Е, положителната вест е, че има решение на този проблем. Услугата с изкуствен интелект на компанията може да улесни доста навигацията със смарт телефоните и откриването на наличие в интернет. Следващия път, когато чуете приятна ария, можете просто да попитате " What's this song? ". Assistant ще отговори с име на изпълнителя и песента, дата на дебют и линкове към Search, YouTube и Play, с цел да ви улесни, в случай че желаете да си свалите парчето или да го чуете още веднъж. Услугата е в развой на разпространение по света.

Търсите в Гугъл десетки пъти всеки ден, нали? Това е неизбежно. Много пъти, вместо да помислим, просто отваряме Гугъл. Представете си, че търсенето ви е обвързвано с някакво изображение/снимка/картина. Например имате фотография на някакво място и не знаете къде се намира то, или пък гледате картина на животно, което не ви е познато, или може би желаете да обясните нещо с облици, които са сходни на други, които към този момент имате? Решението е просто. С търсене в Гугъл Images всичко, което би трябвало да извършите, е да плъзнете тази фотография в лентата за търсене.

Да играете на игри, с цел да изгубите малко от скъпото си време.  Всеки се нуждае от отмора. Представете си, че нямате задоволително време, с цел да излезете на разходка или даже да прочетете една глава от книгата си. Разполагате с 5-10 минути, които не желаете да прекарате в четене на вести или говорене по телефона. Ето ви няколко симпатични игри, с които да разпуснете, без да се постанова да ги инсталирате. Просто напишете в търсачката: „ Tic-Tac-Toe ” или „ Atari Breakout ”, или „ Solitaire ”, или Pac-Man, или Snake.

Приятно!

Lifehack

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР