Сега Народното събрание само одобрява решения, изготвени някъде навън. Затова

...
Сега Народното събрание само одобрява решения, изготвени някъде навън. Затова
Коментари Харесай

Пенчо Милков от БСП: Парламентът само одобрява външни решения, президентът е прав

Сега Народното събрание единствено утвърждава решения, направени някъде на открито. Затова съм склонен с казаното от президента. Това съобщи в " Денят онлайн " депутатът от Българска социалистическа партия Пенчо Милков, предава Канал 3. " Може би думата " атрофира " за парламентарната република е мощна, може би работи като пестник за някои, само че може би той е нужен, с цел да ни чуят ", уточни юристът.

" Тази констатация - дали Народно събрание е гумен щемпел, дали нотариат, тя не е нова ".

Според социалиста президентът Румен Радев е извършил посочените му функционалности с задоволително дейности през първата година от мандата му, което го демонстрира като " деен президент ".

За противоречивата Истанбулска спогодба Пенчо Милков уточни единството сред представителите на Българска социалистическа партия и на Обединени патриоти, дали своят вот против разглеждането й в правната комисия на Народно събрание.

" Аз ще стартира с правна комисия, там с 10:9 конвенцията не мина, въобще не влезе в дневния й ред. С Обединени патриоти освен че си приказваме, само че и в правна комисия през днешния ден гласувахме дружно. И одобриха предлагането ми въобще да не я преглеждаме през днешния ден ", описа Пенчо Милков.

" Към момента обществото е разграничено по отношение на тази
конвенция. Но колкото е по-разделено обществото, толкоз повече бързат ръководещите да я ратифицират ", добави той.

Милков разкри още, че през днешния ден в Народното събрание парламентарната група на Българска социалистическа партия е почнала събирането на подписи за образуване на народен референдум във връзка Истанбулската спогодба.

Според него в утрешното гласоподаване на импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение против ръководещите математическата победа " не е единствената ".

" Разбира се, че имаме вяра в гласуването, а математическата победа не е единствената при гласуването на вота на съмнение. Ние започнахме диалог по тематика, която не е подхващана от дълго време - че царят е гол. Надяваме се, че обществото видя, че в Народно събрание има политици, искащи да беседват по тази тематика - корупцията е в нетърпими граници ".

За признатия от ръководещите антикорупционен закон Пенчо Милков отсече: " Антикорупционното законодателство на ГЕРБ е механично събиране на разнообразни елементи с вяра, че те ще проработят. Не е правилно, че няма лек против корупцията - тя е закононарушение и е определно като такова. Когато ти си свършиш работата по закон, това е битката с корупцията - бързо, дейно, пред всички. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР