Сега е моментът за свикване на Велико народно събрание, но

...
Сега е моментът за свикване на Велико народно събрание, но
Коментари Харесай

Марешки вече подкрепя свикване на Велико Народно събрание

Сега е моментът за привикване на Велико национално заседание, само че измененията не би трябвало да засягат броя на депутатите, а да бъде признат законопроект за напълно мажоритарни избори и да бъде неразрешено на всички, които сега са на политически постове, още веднъж да бъдат избирани за депутати и министри, разгласи водачът на "Воля " Веселин Марешки във връзка предложенията на ГЕРБ за смяна в конституцията. Той аргументира позицията си с напрегнатата конюнктура, в която и всички споделят "нова конституция ".

"ВНС, може би е най-хубавото време, само че не, с цел да бъде понижен броят на народните представители. Аз мисля, че българите не се интересуват от количеството народни представители, а се интересуват от качеството. Защото, в случай че през днешния ден създадем Велико народно събрание и изберем 120 негодници и на следващия ден страната се срине още по-тежко, след това ще вършим Велико народно събрание, с цел да изберем 360 народни представители ", сподели пред Българска национална телевизия Марешки.

Само преди дни той дефинира свикването на Велико Народно заседание като "губене на време ". "Считам за огромно губене на време, изключително в този миг, в който страната има потребност от работа всеки един ден за справяне с последствията от пандемията и за развиване на страната, ние да губим време в прекосяване през едно Велико национално заседание ", твърдеше аптечният необут преди по-малко от седмица.

Веселин Марешки счита, че блокадите на протестиращите са "извращения " и настоя институциите да си свършат работата, с цел да не разрешават блокирането на кръстовища. Той изиска също по този начин да бъде потърсена наказателна отговорност на Мая Манолова, Румен Радев, Христо Иванов и "Отровното трио ", защото счита, че те настройват хората едни против други.

Промяна в позиция на водача на "Воля " наподобява, че има и във връзка с намаляването на броя на депутатите. "...Ако примерно се внесе предложение за понижаване броя на депутатите от 240 на 120, това е наше доста отдавнашно предложение, тъй че го поддържаме с две ръце и изобщо всички прагматични неща “, съобщи Марешки пред БНР предишния петък.

Очаквайте подробности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР