Сега е моментът стадионите да се обзаведат с 5G техника

...
Сега е моментът стадионите да се обзаведат с 5G техника
Коментари Харесай

Еricsson: 5G ще трансформира преживяванията на събития


Сега е моментът стадионите да се обзаведат с 5G техника в очакване на почитателите да се завърнат
(снимка: CC0 Public Domain)

Пандемията Covid-19 принуди спортните уреди – игрища и арени – да затворят порти за събития, само че този интервал може да се преглежда като опция. Според Питър Линдер, началник на маркетинга в Ericsson Северна Америка, в този момент е моментът стадионите да се обзаведат с 5G техника и да се приготвят за деня, в който почитателите ще се завърнат „ в огромни количества “.

Линдер отбелязва в, че има четири области, в които 5G може да усъвършенства прекарването на почитателите на спорта. „ Това е задача, която може да притегли по-голяма група хора към стадионите и да „ приближи “ стадионите и арените до почитателите в техните домове. Това е бизнес, който се чака да генерира доходи от 83,1 милиарда $ до 2023 година единствено в Съединени американски щати “, сподели Линдер.

Дигитализирането на стадионите стартира с 4G и Wi-Fi, само че 5G разрешава на спортните центрове да „ пренесат “ прекарванията на последващо равнище. Феновете, които посещават мачове онлайн, ще могат да се възползват от по-широка палитра услуги. От друга страна, големи благоприятни условия има и в обезпечаването на „ медийно прекарване “ за почитателите вкъщи или в придвижване. „ Това е опция, в която лигите и медийните компании си сътрудничат тясно. Тук 5G играе роля и в двата края “, разяснява Линдер.
още по тематиката
От опциите на 5G могат да се възползват и всички в „ екосистемата “ на спортните събития – други бизнеси, чиято активност е директно обвързвана с или подчинена на провеждането на събития на стадиона. Това са всички – от притежателите на центрове за залагания до паркингите и публичния превоз.

И най-после, съгласно Линдер, следи се наклонност в развиването на нови квартали към местата за професионални спортове. Тези квартали слагат на фокус нови прекарвания, за които има значение разпространяването на 5G съгласуваност.

„ Освен даването на по-добра практическа среда, спортните квартали, насочени към прекарванията, са привлекателна дестинация за почитателите. Те са в положение да се приближат до спортистите повече, в сравнение с биха създали на спортното място. Имат и повече време да прекарат в „ залата на славата “, без да се борят за нищожни бройки входни билети. Търговията на дребно и заведенията за хранене също са интегрирана част от прекарването “, споделя Линдер.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР