Сега чувам, че Министерството на отбраната ме е опровергало. Едни

...
Сега чувам, че Министерството на отбраната ме е опровергало. Едни
Коментари Харесай

Мирчев отговори на МО за изтребителите от Нидерландия

Сега слушам, че Министерството на защитата ме е опровергало. Едни от най-големите медии в Нидерландия оповестиха, че ще дават изтребители F-16 на съдружници от НАТО от Източна Европа, които ще дадат от своя страна самолети на Украйна. Това не е подправена вест, елементарно може да се ревизира. Това съобщи Ивайло Мирчев от " “ в ефира на Българска национална телевизия.

„ Ние имаме явен ангажимент към хората. Ние предложихме поддръжка за Украйна още в 47-ото Народно събрание. Нашето мнение е, че министърът на защитата и военните специалисти би трябвало да си свършат работата в този момент ”, счита той.

„ Категорични сме – Демократична България няма да поддържа първи мандат на ГЕРБ. Когато ГЕРБ желаеха оставката на държавното управление, ние тогава още декларирахме, че нямат сътрудник и няма с кого да ръководят ”, добави той.

Според него има прекомерно доста разграничителни линии сред Демократична България и Българска социалистическа партия, изключително що се отнася до случилото се в последния месец по повод с Украйна и хартиената бюлетина.

„ Трябва да забележим каква е поръчката на „ Продължаваме промяната ” за втория мандат. Ние бяхме безапелационни – чакаме съществено отношение към втория мандат, да забележим по какъв начин те си показват реализацията му. Това, което можем да кажем, е че ще сме рационален сътрудник ”, добави още той.

„ Всички би трябвало да си дадем сметка какво ще значи да нямаме държавно управление в идващите 18 месеца – това са месеците, предшестващи влизането ни в Еврозоната. Ако ние не влезем на 1 януари в Еврозоната и не си свършим домашното до тогава, идващият прозорец за еврото може да е след 10 години. Не съм сигурен дали си коства да изпуснем 10 години в развиването на страната ни ”, безапелационен е Мирчев.

На въпрос по отношение на това дали желаят третия мандат, той съобщи: „ Несериозно е да има политическа мощ, влезнала в Народното събрание, която да не го желае. Това е работата на една партия – да изиска властта и да си осъществя целите. Ние сме подготвени, само че има време до тогава. Има коалиция „ Вежди ”, да забележим дали е допустимо да се образува нещо към нея. ”

Той счита, че е цялостно безумство да идем на избори за пети път: „ Не съм уверен, че в историята на Европа има такова нещо за подобен къс интервал от време. ”

Той е безапелационен, че нямат боязън да ръководят през зимата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР