Седмокласниците от Първо средно училище Свети Седмочисленици в Търговище се

...
Седмокласниците от Първо средно училище Свети Седмочисленици в Търговище се
Коментари Харесай

Седмокласници от Търговище се качиха на връх Шипка, за да обявят: Модерно е да се чете!

Седмокласниците от Първо приблизително учебно заведение " Свети Седмочисленици " в Търговище се качиха през днешния ден на връх Шипка, с цел да разгласят от върха: " Модерно е да се чете! ". Някои даже бяха взели със себе си обичаните си книги и учебници.

От началото на образователната година четирите седми класа в това учебно заведение се причислиха към самодейността " Модерно е да се чете ", подета в обществените мрежи. Всеки възпитаник донесе в клас обичаната си книга и по този начин бяха завършени класни библиотеки, в които всеки може да вземе за четене у дома книгата на собствен съученик. После върху особено табло децата споделят мисли за прочетеното, описа пред " 24 часа " учителката по български език и литература Анета Милева.

Връх Шипка е единствено една от спирките в двудневната екскурзия на седмокласниците, които ще посетят още родните места на едни от най-значимите създатели в българската литература - Иван Вазов и Христо Ботев Сопот и Калофер. Дрескодът за нея бил наложително бяла фланелка с пъстър надпис " Модерно е да се чете ", с каквато разполага всеки седмокласник от учебното заведение.

Пак през днешния ден от националния парк-музей " Шипка-Бузлуджа " в Казанлък оповестиха, че в Деня на националните будители 1 ноември, както и в двата дни след изборите -28 октомври и 4 ноември, които ще бъдат неучебни, само че присъствени, входът за възпитаници в Паметника на свободата на връх Шипка, където е урадена музейно експозиция, ще бъде безвъзмезден. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР