Седмицата започва със слънчево време в почти цялата страна. По-значителна

...
Седмицата започва със слънчево време в почти цялата страна. По-значителна
Коментари Харесай

Студ! Задават се два мощни антициклона с леден въздух и сняг

Седмицата стартира със слънчево време в съвсем цялата страна. По-значителна облачност през днешния ден се чака в Източна България, само че в хода на деня облаците ще се раздерат. Ниска слоеста облачност ще има по поречието на река Дунав. Температурите тази заран са от минус 2 до 3 градуса в Западна България, 9-10 - в Източна.

Следобед термометрите ще гонят 16-18 градуса.В планините ще е слънчево на запад и облачно на изток. Температурите денем ще са 2-3 градуса по високите елементи и към 13-14 градуса в ниските. Седмицата ще означи първия напор на приближаващата зима. Защитата на антициклона, която толкоз дълго държеше времето изсъхнало, най-сетне се пропуква, осведоми Нова тв.

Комбинацията от два антициклона в Централна и Източна Европа основава условия за навлизане на мощна доза студен въздух от север-североизток. В същото време над Черно море се развива циклон, който ще донесе превалявания, както в Северна Турция, по този начин и при нас. Нахлуването на студен въздух ще стартира в сряда.

Освен захлаждане, в четвъртък чакаме и слаби превалявания. В планините, предпланинските региони и високите места на Източна България ще превали сняг. Съществена снежна завивка до края на тази седмица обаче не се чака. Дневните температури в идващите 7 дни ще са от 10-12 градуса при започване на седмицата до едвам 7-8 градуса в петък, когато се чака да е най-студено.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР