Седмицата на модата в Милано е в разгара си и

...
Седмицата на модата в Милано е в разгара си и
Коментари Харесай

30 тоалета от новата колекция на Max Mara, показана в Милано

Седмицата на модата в Милано е в разгара си и инфлуенсърите не стопират да препускат от ревю на ревю. Каролин Даур, Леони Хан, Валентина Ферани, Вероника Фераро и Оливия Палермо бяха измежду специфичните посетители на стилното шоу на, което показа сбирката на италианската марка за пролет/лято 2023 година. Този път изобретателният шеф Иън Грифитс ни придвижва измежду бохемската атомосфера на Френската Ривиера през 30-те години на предишния век, където обичали да отсядат Скот Фицджералд, Пикасо и Стравински с техните вдъхновения Зелда Фицджералд, и Бронислава Нижинска. Точно по тази причина и сбирката е кръстена The Blue Horizon.

Грифитс обаче се въодушевява от ненапълно подценяваните дами актьори, като, която била държанка на фотографа Жан-Анри Ларгит. Тя обичала да рисува свои автопортрети, които обаче били отхвърлени от критиците. Не по-малко подценявана била и Айлийн Грей, която се води за пионер на Модерното придвижване в архитектурата. И двете са били определяни като вдъхновения – обекти на мъжко ентусиазъм, а не като актьори, които сами по себе си са се вдъхновявали, с цел да творят. Затова Грифитс цитира писателката Джърмейн Гриър, че да наричаш една жена муза, е метод да я поставиш в кутия. Това се пробва да направи Грифитс – да извади тези вдъхновения от кутията и да им отдаде заслуженото внимание.
 Президентът-резидент 23 септ 2022 | Годината беше 2019, когато протестиращите против назначението на основния прокурор Иван Гешев направиха нещо,...               

Женственост постоянно е била основна дума за моделите на Max Mara, а вдъхновението от 30-те този път се разпознава по бодитата и банските, дългите рокли по тялото, постоянно с гол тил, широкополите шапки, както и тези, които припомнят на плувни шапки. Отново обаче виждаме заграбване от мъжкия дрешник под формата на обемни костюми и необятни панталони с висока талия и басти, комбинирани с кроп топове и блузи. Сред неутралните тонове като бежово, мрачно синьо и черно, марката още веднъж прибавя малко цвят в сбирката – този път с няколко тоалета в пастелните нюанси на жълто, зелено и синьо.

Цялата сбирка, бекстейдж фрагменти и фотоси на част от гостите можете да видите в галерията ни.
               

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР