Седмица започва с мрачно, ветровито и дъждовно време. Синоптиците прогнозират,

...
Седмица започва с мрачно, ветровито и дъждовно време. Синоптиците прогнозират,
Коментари Харесай

Валежи и облаци до края на март


Седмица стартира с тъмно, прохладно и дъждовно време. Синоптиците предвиждат, че няма да има основна смяна до края на месеца. Минималните температури ще са към нулата, оптималните – към 10 градуса. На места ще вали и сняг, само че за малко.

В идващите 2-3 дни над България ще премине следващ средиземноморски циклон с интензивни превалявания от дъжд в съвсем цялата страна. Още през днешния ден следобяд вятърът ще се усилва от северозапад, а вечерта се чакат мощни пориви в Дунавската низина. От запад ще нахлува леден въздух, с който преваляванията по високото в западната половина на страната ще минават в сняг. В мощ за доста области е жълт код с предстоящи превалявания към 20-25 литра на квадратен метър за денонощието и мощни пориви напразно.

През нощта против вторник, в самия вторник и в сряда захлаждането ще обхване последователно по-голяма част от страната. Студеният вятър ще продължи да духа, а превалявания от тежък, влажен сняг се чакат на доста места в Предбалкана.

В четвъртък, след малко прекъсване на преваляванията, над страната ще премине нов циклон. През нощта и рано сутринта в петък още веднъж на доста места в Западна и Централна България ще превали дъжд и сняг.

В петък следобяд и в събота времето ще се успокои за малко, само че в края на почивните дни още веднъж Балканите ще посрещнат обширна система с ниско атмосферно налягане, която ще донесе значителни превалявания и относително ниски температури тъкмо към посрещането на астрономическата пролет.

От неделя до сряда (21-24 март) още веднъж ще вали и още веднъж от север ще се спуска по-студен въздух, с който преваляванията на доста места, основно в северната половина на страната, ще са от сняг. Едва към 25 март времето ще поеме пролетен курс със прекъсване на преваляванията и последователно стопляне.

Източник: Нова тв
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР