Седмица след клетвата на служебния кабинет премиерът Димитър Главчев поиска

...
Седмица след клетвата на служебния кабинет премиерът Димитър Главчев поиска
Коментари Харесай

Радев: Очаквам в петък да чуя от Главчев реалните мотиви за смяната на министри

Седмица след клетвата на служебния кабинет министър председателят Димитър Главчев изиска промяна на двама министри – на външните работи и на земеделието. само че не сподели

Във вчерашния ден президентът Радев сподели, че е необичайно „ служебният министър председател да си сменя мнението през един ден “. И не стана яснодали ще утвърди и ще подпише указите за двете рокади.

Държавният глава даде да се разбере обаче, че е неприемливаноминацията на Даниел Митов, който е зам.-председател на ГЕРБ, за идващ длъжностен министър на външните работи.

Според Радев служебната власт би трябвало да бъде равноотдалечена от всички партии. И напомни, че персонално той в никакъв случай не си е разрешавал партийни предопределение в служебните кабинети.

Държавният глава напомни също по този начин, че към този момент се дават разпоредби от партийни централи и се заплашва длъжностен министър председател, визирайки изявление на Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ пък остро разкритикува сегашния външен министър Стефан Димитров, че се пробва да промени външнополитическия курс на страната.

„ В петък ще поканя господин Главчев, с цел да обсъдим неговите оферти, които не могат да включват за.-председатели на политически партии. Искам да чуя действителните претекстове, които го накараха по този начин стремително, без да е работил с тези хора и да ги познава, внезапно да си смени мнението. Досега аз не съм назначавал такива в длъжностен кабинет “, съобщи Радев, представен от Би Ти Ви.

Припомняме, че на 15 април служебният министър председател Димитър Главчев предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър. В предлагането до президента Румен Радев той предложи поста да заеме Даниел Митов.

Като претекстове за персоналната смяна министър-председателят показва нуждата от навременна и виновна съгласуваност и връзка сред членовете на кабинета и със съдружниците и сътрудниците.

А на 16 април стана ясно, че Димитър Главчев предлага още една лична промяна в състава на служебния кабинет – Кирил Вътев да бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов.

В предлагането си до президента Румен Радев служебният министър председател показва като претекстове за промяната несправяне със служебните отговорности.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР