Седмица след избухването на скандала около Пирогов“, който отново разклати

...
Седмица след избухването на скандала около Пирогов“, който отново разклати
Коментари Харесай

Казусът „Пирогов“: Двете страни в конфликта се срещнаха за разговор

Седмица след експлоадирането на абсурда към „ Пирогов “, който още веднъж разклати връзките в некоалицията (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ), двете страни в спора се срещнаха за диалог. Министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков се срещна с шефа доктор Валентин Димитров и част от екипа на лечебното заведение.

Ако това е правилно, шефът би трябвало да си отиде, сподели акад. Николай Денков

Напрежение сътвори новината, че здравният министър е отстранил шефа на „ Пирогов “ поради одит, осъществен в лечебното заведение, който сподели, че има финансови нарушавания. Съдът спря вписването на новото управление на лечебното заведение, до момента в който не приключат спомагателни инспекции.

Един министър, който идва да организира стратегическа политика по какъв начин може да го направи с небосвод от една година, разяснява той

„ Видях се с огромна част от екипа на „ Пирогов “, считам, че им дължа това, дължа го и на доктор Димитров в някаква степен. Досега, отвън срещите през медиите, не сме разговаряли. Сега направихме един прям разговор, в който обсъждахме проблемите на „ Пирогов “ и всичко, което би трябвало да се случи, с цел да се укрепи болничното заведение, с цел да продължава да работи за положителното на софиянци и на цялата страна “, разгласи след срещата Хинков.

Здравният министър още веднъж акцентира, че няма по какъв начин да не реагира на формален документ, тъй като в противоположен случай ще бъде упрекнат в безучастие.

„ Бившият административен шеф и някогашният финансов шеф на „ Пирогов “ са част от екипа на министър Хинков “, добави тя

„ Пирогов “ е в положително финансово положение и стои устойчиво – няма никаква опасност за обслужването на популацията на София и на цялата страна. Относно нашия неприсъствен спор или разминаване – има оторизирани органи аз нямам терзание. Ще изчакам да минат инспекциите на Агенция за държавна финансова ревизия (АДФИ) и на прокуратурата. Ако съм направил някакво нарушаване, аз съм заслужен човек, ще си понеса наказването “, съобщи шефът лечебното заведение.

Вижте изявлението на доктор Валенти Димитров в предаването „ 120 минути “:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР