Седмица на правото се провежда във варненския Икономически университет, Катедра

...
Седмица на правото се провежда във варненския Икономически университет, Катедра
Коментари Харесай

Седмица на правото се провежда в ИУ-Варна

Седмица на правото се организира във варненския Икономически университет, Катедра " Правни науки ", научи Varna24.bg .

Програмата е наситена с мероприятия, които стартираха през днешния ден и ще продължат до 12 април.

Днес бе открита изложбата " Златни страници ". Тя ще продължи до 12 април.

През Седмицата на правото ще се организира дарителска акция под надпис " Малка юридическа библиотека ", предопределена за фонда с юридическа литература на ИУ – Варна, към която могат да се включат сегашни и някогашни преподаватели, практикуващи адвокати, съпричастни към идеите на образованието и правната просвета, ученици на университета. Книгите се дават от донорите в интервала 6 – 12 април 2023 година в заемна работа на библиотеката.

На 10-ти април от 10:00 ч. ще се организира студентска научна сесия, секция " Правни науки " 2023 година, в зала Coworking Space за студентите в ИУ – Варна.

Същият ден от 10:15 часа в зала 122 ще бъде намерено събитието " Първи стъпки в медиацията ", което цели да срещне студенти, преподаватели и чиновници на ИУ – Варна с посредници от Институт " Итера " и Университетски център по медиация.

Ще бъдат показани съществени моменти и тренинги свързани с медиацията.

На 11-ти април от 16:15 ч. в зала 128, ще се организира обществена лекция на Федерален арбитър Дейвид Кемпбъл от Съединени американски щати на тематика " Дигитализация в правосъдната система ".

На 12-ти април от 10:30 ч. в зала 122, ще има обществена лекция на тематика " Изкуствения разсъдък в правосъдното произвеждане ". Гост - преподавател ще бъде Ангелина Лазарова – арбитър в Апелативния съд във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР