Седемнайсетото Национално събрание на "Демократи за Силна България" (ДСБ) се

...
Седемнайсетото Национално събрание на "Демократи за Силна България" (ДСБ) се
Коментари Харесай

ДСБ избира ново ръководство

Седемнайсетото Национално заседание на "Демократи за Силна България " (ДСБ) се събира през днешния ден в София.

Очаква се делегатите да препотвърдят присъединяване на партията в обединението, както и да бъде определен нов ръководител и управление, предава Българска телеграфна агенция

До момента две са лидерските кандидатури - на Атанас Атанасов, ръководител на групировката сега, и на неговата заместничка Цецка Бачкова. Евродепутатът Радан Кънев се отхвърли от присъединяване в борбата за председателския пост, тъй като "не желае да слага на тестване единството на групировката и тъй като не е добре човек да се връща в роля, в която към този момент е бил ".

„ Смятам, че би трябвало да бъдем устойчиви и да продължим това, което успяхме да направим”, разяснява Атанасов. Той разясни, че за времето, в което е бил отпред на партията, от извънпарламентарна политическа мощ през 2017 година в този момент ДСБ има евродепутат, солидно посланичество в локалната власт и присъединяване в ръководството на страната през представителството си в Народното събрание.

На форума ще бъде препотвърдено присъединяване на партията в обединението. „ Но по-важното за нас от ДСБ е да укрепваме и развиваме обединяването "Демократична България ", тъй като то даде резултат”, уточни Атанасов.

В отговор на въпрос за предварителни парламентарни избори той означи, че в една парламентарна република всичко е допустимо.

„ Партиите се основават, с цел да вземат участие на избори, само че ние ще стартираме солидно да се готвим за локалния избор, който е след година и половина, и да се опитаме да разтеглим нашето присъединяване в локалните органи на ръководство като коалиция "Демократична България ", изясни водачът на ДСБ.

Националното заседание ще изслуша отчет на ръководителя, след което ще има политическа полемика. После стартира изборът на нов ръководител и управление.

В края на съвещанието форумът ще одобри и резолюция на XVII Национално заседание на "Демократи за Силна България ".

XVII-то Национално заседание на Демократи за Силна България стартира с прочитането на одобрение, изпратено от премиера Кирил Петков.

„ Поздравявам ви за проявената политическа мъдрост и храброст да се включите като партия в управническата коалиция. Необходима е такава политическа храброст и поредност. Небходим ни е вашият опит и вашата управническа експертиза, с цел да отсеем положителните обичаи и да възстановим чувството за правдивост. Да подкрепим бизнеса, да сътвори нови условия за работа на младите генерации. В лицето на ДСБ като част от обединението „ Демократична България” виждаме умел стратегически сътрудник, който освен да донесе смяната, само че и да създадем добра основа за бъдещето”, написа още в приветствието на министър-председателя.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР