Седемкратно увеличение на силите за бързо реагиране на НАТО, първа

...
Седемкратно увеличение на силите за бързо реагиране на НАТО, първа
Коментари Харесай

НАТО върна мисията си на нивата от Студената война

Седемкратно нарастване на силите за бързо реагиране на НАТО, първа непрекъсната американска база на източния фланг на Алианса, покана към Финландия и Швеция за присъединение и нова 10-годишна тактика, която отхвърля всяка заблуда за партньорство с Москва. Това са единствено някои от решенията и задачите, които НАТО взе и сложи на срещата на върха в Мадрид - първата, след началото на съветската инвазия в Украйна.

Лидерите от блока обявиха в взаимна декларация, че възнамеряват да засилят ученията за групова защита, с цел да бъдат готови за „ интервенции с висок интензитет “. Това ще помогне да се предотврати всякаква експанзия против територията на НАТО, се споделя още в декларацията.

Алиансът преглежда опциите си за това по какъв начин да реагира при възможна съветска офанзива. Заплахата за това стана по-голяма, откакто през февруари Русия нахлу в Украйна.

Премиерът на Естония Кая Калас приказва за новото предизвикателство пред сигурността в района, като предизвести, че той ще бъде „ премахнат от картата “ вследствие на съветска офанзива, в случай че блокът не ускори фрапантно отбраната на новите си членове в Източна Европа.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР