Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън завърши 6-и

...
Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън завърши 6-и
Коментари Харесай

Хамилтън: Това класиране не е провал

Седемкратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън приключи 6-и в Гран При на Азербайджан, само че побърза да разгласи след финала, че най-слабото му класиране от началото на сезона не е „ неуспех ”.

„ Мисля, че това беше оптималното съгласно опциите на автомобила ни – изясни Хамилтън в Баку. – Екипът се приготви доста съществено, работихме интензивно, само че почтено казано, към този момент нямам самообладание за подобренията по W14, които би трябвало да станат факт след три седмици за надпреварата на „ Имола ”. Това класиране не е неуспех, вършим стъпки напред, посоката е вярна, само че още сме доста обратно. ”

Хамилтън съумя да изпревари съотборника си Джордж Ръсел първоначално, а по-късно се опита да преследва и Карлос Сайнц за петото място, само че нямаше задоволително движение, с цел да притисне испанския водач на Ферари. Освен това, още първоначално колата на сигурността се появи в несъответствуващ за Хамилтън миг – той тъкмо беше спрял в бокса и след приключването на промените на гуми той се озова на 10-ото място.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР