Седемкратният световен шампион във Формула 1 - Люис Хамилтън предположи,

...
Седемкратният световен шампион във Формула 1 - Люис Хамилтън предположи,
Коментари Харесай

Хамилтън рискува изгонване от Гран при на Маями

Седемкратният международен първенец във Формула 1 - Люис Хамилтън допусна, че може да бъде отхвърлен от присъединяване в неделното Гран При на Маями, в случай че Международната автомобилна федерация (ФИА) наложи възбрана за носене на пиърсинг и бижута.

Пилотът на " Мерцедес " съобщи това пред медиите, откакто шефът на надпреварата Нилс Витих подсети на всички тимове и публични лица, че носенето на пиърсинг и други бижута е неразрешено по време на надпреварата и всички ще бъдат проверявани.

Хамилтън, най-успешният водач в спорта, съобщи, че не може да отстрани част от пиърсинга си.

Британецът се появи на конференция с три часовника, осем пръстена, четири огърлици и две обеци.

Забраната обаче важи единствено до момента в който водачите са на пистата. Те нямат право да носят бижута от 2005 година, само че правилото в никакъв случай не е било прецизно прилагано до момента.

Преди Гран При на Маями в неделя ФИА вкара допълнения към формуляра за инспекция, който тимовете би трябвало да подпишат преди спортния уикенд.

Отборите би трябвало да заявяват, че техните водачи не носят бижута, както и че тяхното спортно долни дрехи дава отговор на стандартите за пожароустойчива сигурност на ФИА. Тези два аспекта към този момент се смятат за част от техническия обзор на колите.

Хамилтън счита стъпката за " ненужна ".

" Това е съвсем стъпка обратно, в случай че мислите за стъпките, които подхващаме като спорт, и за по-важните въпроси и дела, върху които би трябвало да се съсредоточим ", сподели той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР