Седемдесет станаха жертвите на тайфуна Хагибис, който се разрази над

...
Седемдесет станаха жертвите на тайфуна Хагибис, който се разрази над
Коментари Харесай

Жертвите на тайфуна Хагибис в Япония достигнаха 70

Седемдесет станаха жертвите на тайфуна Хагибис, който се развихри над Япония в събота, сочат нови данни, обявени през днешния ден от публичната телевизия Ен Ейч Кей и представени от Франс прес.
15 души са в неопределеност. 100 000 спасители търсят оживели в наводнените зони и регионите със смъртоносни свлачища, прибавя Агенция Франс Прес.

По-рано беше обявено за гибелта на 53 души. 13 души към момента са в неопределеност, повече от 200 души са ранени.

Преминаването на тайфуна беше съпроводено от значителни дъждове - тук-там падна количеството за 2 месеца единствено за два дни. Според телевизионната компания NHK, реки са унищожили защитните си насипи в минимум 50 региона на страната. 161 реки в 16 префектури са провокирали наводнения, в това число и в жилищни региони. Префектурите Фукушима, Мияги, Канагава, Точиги, Сайтама, Нагано, Шизуока са потърпевши най-сериозно от тайфуна.

138 000 семейства в 13 префектури остават без вода . Според Министерството на стопанската система, търговията и индустрията без ток са 34 000 семейства.-->
Изключително мощният ураган " Хагибис " мина над Япония в събота, съпроводен от плевел вятър със скорост 200 км/ч и проливни дъждове. В префектура Чиба на фона на тайфуна мина и торнадо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР