Седем училища от град Варна или около 80 деца на

...
Седем училища от град Варна или около 80 деца на
Коментари Харесай

Седем училищни отбора взеха участие във финалния кръг на спортен празник „Бързи и сръчни“ за 1-ви клас

Седем учебни заведения от град Варна или към 80 деца на възраст 7 години взеха присъединяване в състезателен празник „ Бързи и сръчни “ за възпитаници от І клас, който беше заключителен за образователната година. Състезанието се организира на 24 април /вторник/ от 15.00 до 17.00 ч. в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и имаше за цел да разпространява дейния и здравословен метод на живот измежду дребните учениците.

Отборите на учебните заведения се състояха от 5 момчета и 5 девойки от I клас. След пробягването на трасето, което включваше – спринтово тичане, слалом сред конуси, провиране, прескок и шут с крайник на топка във врата, с обща дължина 20 метра, с най-хубави времена и финалисти се оказаха ОУ „ Иван Вазов “, СУ „ Димчо Дебелянов “, ОУ „ Васил Априлов “ и ОУ „ Ангел Кънчев “.

На първо място и първенци в третия кръг за 1-ви клас се оказаха още веднъж децата на ОУ „ Иван Вазов “.

На второ място и сребърните медали останаха за СУ „ Димчо Дебелянов “. На почетното трето място и бронзови медали се класираха учениците на ОУ „ Васил Априлов “.

Комплексното класиране за образователната 2017/2018 година се подреди по следния метод:

1. ОУ „ Иван Вазов “

2. СУ „ Димчо Дебелянов “

3. ОУ „ Ангел Кънчев “

Всички деца участници получиха специфичен подарък - ключодържател с лого на „ Варна – Кандидат за европейски град на спорта “, грамота за присъединяване, купи и медали, а комплексния победител завоюва и безжични звук колонки, обезпечени от Дирекция „ Спорт “, при Община Варна и връчени от Данчо Илиев- специалист в дирекцията.

След края на спортната част, беше изтеглена лотария с доста награди, а велосипеда отиде при Ралица на 7 години от ОУ „ Христо Ботев “, квартал Аспарухово.

Проявите от „ Ученическа купа Варна “ за най-малките не престават в четвъртък, когато от 10.00 часа в Семеен кодекс „ Локомотив “ ще се организира последния кръг от надпреварите по лека атлетика за възрастова група 1-2 клас. /www.sportvarna.com
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР